Официално: Алонсо подписа с McLaren, Бътън остава

87955
Официално: Алонсо подписа с McLaren, Бътън остава

След месеци спекулации относно бъдещето на Фернандо Алонсо, днес всичко вече има и официален характер. Снощи най-реномираните британски вестници излязоха с информация, че Дженсън Бътън ще е пилотът, който ще партнира на звездата Фернандо Алонсо. А ето че вече се получи и официалното потвърждение за това от McLaren.

Фернандо Алонсо (33) и Дженсън Бътън (34) формират най-старото и опитно дуо във Формула 1. Двамата общо имат точно 500 състезания, от които са спечелили 47. Кевин Магнусен, който тази година направи някои много добри състезания, през 2015 г. ще бъде тестови и резервен пилот на тима. Но датчанинът вероятно ще има своя нов шанс в отбора.

Рон Денис: "Макларън" с радост ще приеме Алонсо, ако реши да се върне

Шефът на „Макларън груп” Рон Денис се размечта за Фернандо Алонсо, да се върне пак в тима му от Формула 1. „С отворен...

Пресконференцията беше много постна, преминавайки през заучени фрази от рода на това кой колко е щастлив, че ще кара за McLaren, или че един кой си пилот е толкова добър, че нямало как да се лишат от услугите му.

Не стана ясно обаче най-важното – колко ще е продължителността на договора на Алонсо. Именно това бе разковничето, което през последните месеци спираше подписването му. Британските медии твърдят, че той е за 2 години с опция за продължаване с още една. А Алонсо искаше договор за една година. Други публикации твърдят, че Алонсо е успял да прокара клауза, според коята може едностранно да прекрати договора си, ако тимът не се представя добре и не завърши годината на определено място. А поне първите индикации от провелите се след GP на Абу Даби тестове показват, че Honda има доста сериозни проблеми със своя задвижващ блок. Това обаче тепърва предстои да се разбере.

Има и друга линия на размисли на този етап. Всички думи бяха само за предстоящия сезон 2015, което може да наведе на мисълта, че става въпрос само за 1 година. Лично аз не вярвам обаче, че Рон Денис е изпуснал шанса да хване Алонсо за поне две години. Именно Денис бе силният в тези преговори, а Алонсо от неизгодната позиция, тъй като много рано в тези преговори Матиачи от Ferrari хвърли бомбата, че Фетел става техен пилот. Така позицията на Алонсо силно отслабна в преговорите. А и да не забравяме как завърши предишният престой на Фернандо в McLaren през 2007 г. – с огромен шпионски скандал и $100 млн. глоба за отбора.

Твърди се, че Honda са извадили много по-голяма супа пари, отколкото Алонсо е получавал досега във Ferrari. Това го е убедило да подпише, тъй като в последно време се говереше, че испанецът може да пропусне сезон 2015, отдавайки се на Льо Ман, а след това да преследва голямата си цел: подписване с Mercedes. Тази цел все още е отворена вратичка, защото сега остава да дивим как ще протекат преговорите между Люис Хамилтът и Mercedes. Британецът остава преговорите за след края на сезона, а с титлата зад гърба си вече ще има много по-високи изисквания. Съмнявам се обаче, че няма да подпише за поне още 3 сезона.

Люис Хамилтън е световен шампион за втори път!

Люис Хамилтън победи в последния старт за сезона, записвайки своята 11-та победа през година. Но това няма значение, защото тук важното...

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт