Отборите от Формула 1 недоволни от ситуацията с гумите

24768
Отборите от Формула 1 недоволни от ситуацията с гумите
Снимка: Getty Images/Guliver

Много е деликатна в момента ситуацията между отборите от Формула 1 и производителя на гумите за автомобилите им – “Pirelli“. В момента се водят бурни дебати как ще бъдат тествани гумите на италианците за новия сезон, след като непрестанният дъжд на пистата “Интерлагос” в Бразилия се оказва сериозна пречка. От “Pirelli“ докараха прототипите на новите гуми в петък, но отборите няма как да ги тестват.

“Мисля, че каквото и да се случи сега, то трябва да важи за всички отбори. Намираме се в много деликатна позиция. Всички искаме да помогнем на “Pirelli“ да ни предложат най-добрите гуми за следващия сезон, но ще е нечестно ако един отбор има възможността да ги тества а другите – не”, коментира Рос Браун от тима на “Мерцедес”. “Според мен трябва да намерим решение, което е честно и устройва всички отбори”, допълва той.

Мерцедес най-бързи в тренировката преди старта в Бразилия

Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг даде най-добро време на първата свободна тренировка в Бразилия. На мократа писта в Сао Пауло немец...

Доменикали от отбора на “Ферари” е съгласен с Браун и също е на мнение, че всички трябва да имат информация и впечатления за продукта на “Pirelli“ от първа ръка.

“Ще се стигне до положение, където липсата на тестове на гумите с отделните болиди ще доведе до сериозни проблеми. През следващите дни трябва да намерим решение на проблема”, коментира Доменикали.

От “Pirelli“ също са много разочаровани от ситуацията. “Много е лошо за нас и за пилотите, и отборите, че няма да могат да тестват прототипите. От друга страна обаче, тези гуми са пригодени за новите изисквания към болидите за следващия сезон, така че не съм съвсем уверен, колко щеше да е полезен резултатът от теста на сегашните автомобили, които реално се състезават за последен път”, коментира спортният директор на “Pirelli“ – Пол Хембри.

Фетел: Напускането на Уебър е голяма загуба за спорта

Себастиан Фетел коментира оттеглянето на съотборника си Марк Уебър, като според него това е загуба не само за тима на „Ред Бул&ld...

Себастиан Фетел бе единственият пилот, който пробва гумите на мокрото трасе на “Интерлагос”.

“Лошата информация е много по-опасна от липсата на такава”, продължава коментара си Браун. “При цялото ни уважение към тима на “Ред Бул” казвам, че за нас е безсмислено да се правят подобни тестове при такива условия”, завършва той, цитиран от  supersport.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт