Розберг победи, но героите са други

1449
Розберг победи, но героите са други

Разходка в парка на Нико, както обичат да казват британците, но невероятно състезание за Фетел и Райконен, Квят и Рикиардо.

Да, дъжд не валя в GP на Китай, но не беше и необходимо. Екшънът бе невероятен, битката за всяка позиция – жестока, а някои пилоти направиха невероятно представяне. За протокола: Нико Розберг записа трета поредна победа в генералното класиране и с пълен актив точки (към момента, задължително да се подчертае) прави шампионата безинтересен. Германецът нямаше никакви проблеми, освен на старта (отново), като финишира с повече от 35 секунди аванс, затова и почти не влизаше в кадър.

Розберг пръв, Хамилтън последен

На двата противоположни полюса е настроението в бокса на Mercedes; Ferrari не успяха да се противопостави на Mercedes в най-важния моме...

Зад него буквално вреше и кипеше. Стартът бе франетичен. Даниел Рикиардо изпревари Розберг, оглавявайки колоната. Отличен старт направи и руският му съотборник Квят, който се гмурна от вътрешната страна на първия завой, Фетел се уплаши да не бъде ударен, коригира в ляво и… удари Райконен. Отзад Фелипе Насър се опита да избегне завъртелия се Райконен, забивайки се в стартиралия от последна позиция Хамилтън, чупейки предното му крило. Финландецът и британецът допълзяха до бокса и се върнаха последни на пистата. В това време колоната водеше Рикиардо, чиято задна лява гума експлодира на обратната права. Оттук насетне Розберг пое колоната и продължи без никакви проблеми.

Фетел, след сблъсъка си с Кими, изостана в колоната, но направи поредица от страхотни изпреварвания, за да финишира втори. Също толкова впечатляващо се представи и Кими, който, макар и ударен на старта, стигна финала пети. Шапки долу за Данийл Квят, който се качи на последното свободно стъпало на подиума, докато зад него остана Рикиардо, също със страхотно състезание. Такова нещо не може да се каже за Хамилтън, който направи доста изпреварвания, но силите му стигнаха само до седмото място. Затова и изоставането му вече от Розберг става изключително голямо. А и в бокса на Хамилтън време и кипеше, след като 3-кратният световен шампион направи четири спирания в бокса, но той трябва да се радва, защото, ако не беше колата за сигурност, излязла след спуканата гума на Рикиардо, и седмото място нямаше да е възможно за Люис. Люис обаче направи цели 25 обиколки с най-твърдите гуми, беше му супер трудно, но взе каквото можеше.

Сега ще изчакаме анализите, но е сигурно едно: Ferrari набират състезателно темпо с всяко следващо състезание и оттук насетне ни предстоят супер драматични състезания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт