X
 
 

Стефан Петерханзел пое лидерството след SS6

За пети път отборът на Peugeot окупира челните две места в етап от състезанието, като проблеми на Льоб позволиха на Петерханзел да оглави временното класиране с аванс от само 27 секунди. При каране досега от близо 8,30 часа! Третият Сайнц изостава след двамата си съотборници на близо 6 мин., което е нищо в това състезание.

Първата и втората позиция в най-дългия етап на „Дакар 2016“, с обща дължина от 546 километра, бяха за Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре и Карлос Сайнц/Лукас Круз, като испанецът завърши само на 17 секунди след победителя.

Peugeot громи с пореден троен успех в „Дакар“

Себастиан Льоб и Даниел Елена с Peugeot 2008 DKR #314 записаха третата си етапна победа вчера. Стартирайки от трета позиция, те вече во...

 

Пилотите на Peugeot записаха още една фантастична битка. Стефан Петерханзел, Себастиан Льоб и Карлос Сайнц си разменяха лидерството и се движеха с много малка разлика. Но след това дойдоха проблемите за Себастиан Льоб - две спукани гуми и проблем с подаването на газ. Те приключиха етапа с осем минути закъснение и в момента са на втора позиция в генералното класиране. На само 27 секунди изоставане на Стефан!

Временно генерално класиране след етап 6

1. С. Петерханзел/Ж. П. Котре, Peugeot 2008 DKR, 18:26,20 ч

Peugeot доминира, Льоб води в „Дакар“ след четвъртия етап

В етап четири първите три най-добри времена бяха за пилотите на Peugeot, а в Топ 5 влезе и четвъртият автомобил на марката; този път об...

2. С. Льоб/Д. Елена, Peugeot 2008 DKR, +0,27 сек

3. К. Сайнц/Л. Круз, Peugeot 2008 DKR, +5:55 мин.

4. Н. Ал-Атия/М. Бумел, MINI, +15:19 мин

5. Ж. де ВИлиер/Д. фон Зицевиц, Toyota, +29:21 мин.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители