Това са "бойните" цветове на Peugeot 2008 DKR

81546
Това са "бойните" цветове на Peugeot 2008 DKR

След като прекара седем месеца „облечен“ в черно, творението на френските инженери замени своя карбонов външен вид за далеч по-състезателен такъв, основаващ се на комбинация от синьо, бяло и червено.

Стефан Петерханзел отбележи практичната страна на дизайна за него и навигатора му. “Фактът, че частта около кокпита е изпълнена в бяло, е отличен начин да ни предпазва от горещината. Състезавал съм се в автомобил с черен покрив и мога да ви кажа, че има голяма разлика.”

Интензивна тестова програма за Peugeot 2008 DKR

Обратното броене преди старта на рали „Дакар 2015“ вече започна, а екипът Peugeot-Total продължава с тестове на страховития...

Хилядите километри, които Peugeot 2008 DKR измина в Мароко през последните месеци, мотивира още повече всички тези, които са обвързнани с проекта. “Резултатите от тестовата ни програма показват, че техническата ни концепция е добре подплатена,” отбеляза Бруно Фамен, директор на Peugeot Sport. “Въпреки че имаме големи амбиции за това приключение, ние все още се отнасяме към него с голяма доза скромност. С решението да открием крос-кънтри програмата си с най-трудното състезание от всички, без съмнение ще се сблъскаме с непредвидени препятствия и проблеми. Следователно, много е важно да вървим стъпка по стъпка. За нашия първи опит, основната ни цел е да закараме възможно най-много коли, възможно най-далеч в състезанието.”

Карлос Сайнц, чийто умения за развитието на спортните автомобили са добре известни на всички, застава изцяло зад техническата концепция на Peugeot 2008 DKR: “Екипът предложи уникален, иновативен автомобил, който обещава да е изключително гъвкав за различните типове терен, с които вероятно ще се сблъскаме. Концепцията работи добре. Тестовата програма показа, че е много бърза машина, макар че очевидно е трудно да си 100% сигурен за надеждността му на този начален етап.”

До старта на Дакар през януари остават само 48 дни, които изправят екипа пред натоварен график. На 20 ноември сервизните камиони, превозващи необходимото оборудване и резервни части, ще бъдат натоварени на кораб, който ще ги закара в Аржентина. След това трите рали автомобила ще бъдат подготвени за пътуването си до Южна Америка със самолет, което ще бъде предхождано от един последен тест в Мароко в началото на декември. Междувременно, състезателните екипи ще преминат интензивен курс за обучение по механика, за да бъдат подготвени за всякакви аварийни ремонти, които може да се наложат по време на състезателните етапи, когато е забранена помощ от механиците на отборите.

 

Peugeot разбули част от тайните около 2008 DKR

Никой не очакваше, че Peugeot ще направи толкова радикален ход в посока „Дакар“. Но го направи. С радикален автомобил. Посл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт