Трагедия на рали „Твърдица“, почина пилотът Тодор Славов

27886
Трагедия на рали „Твърдица“, почина пилотът Тодор Славов

Пилотът Тодор Славов почина на път за болницата. Навигаторът Петър Илиев е стабилен, но в тежко състояние.

Жесток инцидент отне живота на 31-годишния Тодор Славов. Днес, малко преди обяд, управляваният от него FIAT Grande Punto S2000 изхвърча от трасето, в следствие на което автомобилът е смачкан до неузнаваемост, а Тодор Славов почива. Бе съобщено, че инцидентът е станал на 6-7 км след старта на отсечката, посока Твърдица – Елена. След катастрофата на място пристига екип на Гражданска защита, който разрязва смачкания до неузнаваемост автомобил, за да извади Тодор Славов и навигатора му Петър Илиев. Двамата са откарани в Сливен. Славов е поставен на изкуствено дишане, но усилията на лекарите не успяват да спасят живота му. Навигаторът Петър Илиев е в стабилно, но тежко състояние.

Рали автомобилът, нает от турски отбор, е излетят от трасето след десен завой, блъскайки се първо в мантинелата, а след това е паднал в коритото на реката. В петъчния ден екипажът също имаше инцидент, като причината бе хидравликата на колата. Не е изключено същият проблем да е причина за трагичната катастрофа, който да е попречил на Славов да контролира колата.

На извънредна пресконференция организаторите обявиха, че се разследват три причини за инцидента. Първата е, че пилотът е влязъл с висока скорост в завоя, в следствие на което не е успял да завие, ударил се е в мантинетала и е излетял в пропастта. Втората версия е, че се касае за пилотска грешка, а третата – за неизправност на автомобила.

Тодор Славов е роден на 22 януари 1984 г. във Варна. Завършва средното си образование в математическа гимназия „Д-р Петър Берон” и се записва във варненския Технически университет, специалност „Двигатели с вътрешно горене”.

Представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БФАС Радослав Козлеков, Анатоли Илиев – ...

Състезателната му кариера започва през 2005 г. с дебют в планинското състезание „Търговище”. Първото му рали е „Стари столици” през 2005 г. След две надпревари печели и първа победа в клас N2 – на рали „Хеброс”.

През 2006 г. Славов кара Renault Clio Sport в клас N3 и печели победи в категорията си в трите най-престижни ралита у нас – „България”, „Хеброс” и „Сливен”. Става шампион в група А и клас А7 в българския рали шампионат през 2008 г., когато за първи път се качва и на подиум в кръг от националното първенство (в Сливен).

Тодор Славов участва в JWRC през 2010 г. и постига историческо класиране за България – трети в подреждането. През 2013-та печели титлата в новосформирания след 14-годишна пауза Балкански рали шампионат.

Екипът на Actualno изказва своите съболезнования на близките на Тодор Славов. Пожелаваме скорошно оздравяване на Петър Илиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт