5 хита на The Chemical Brothers, които никога няма да спрем да слушаме (ВИДЕО)

2677
5 хита на The Chemical Brothers, които никога няма да спрем да слушаме (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

През 1989 г. в Англия двама души - Том Роуландс и Ед Симънс, създават музикалния проект The Chemical Brothers, без да подозират, че ще се превърнат в световен феномен, каращ няколко поколения меломани да скачат неуморно и да усилват звука в слушалките си и до днес. Заедно с култови британски банди като The Prodigy и Fatboy Slim, както и американските им колеги The Crystal Method, The Chemical Brothers формираха музикалния вкус на милиони хора по целия свят.

За щастие на българските им фенове, британците отново ще посетят страната ни за един наелектризиращ концерт на 31 август в "Арена София".

И понеже има още няколко дни до събитието, решихме да подгреем подобаващо и да подберем 5 от най-популярните парчета на The Chemical Brothers. Не казваме "да си припомним", защото никога не сме ги забравяли. А не сме ги забравили, защото е невъзможно да забравиш специфичната енергия, ритъм и цялостна мощ, която творчеството на британското дуо излъчва.

Още: KINK ще подгрее зрелищното шоу на The Chemical Brothers със специален сет

"Escape Velocity"

Част от албума "Further" от 2010 г., "Escape Velocity" е смятано за едно от най-големите постижения на The Chemical Brothers. Парчето, което е дълго близо 12 минути, "разхожда" хората през различни настроения, постепенно "напомпвайки ги" с бекрайна енергия, която достига своя връха и постепенно "омеква" и приключва точно така, както е започнала - загадъчно и съвсем деликатно.

"Setting Sun"

Красноречив поклон пред The Beatles и песента им "Tomorrow Never Knows" - "Setting Sun" е диамант от албума "Dig Your Own Hole", издаден през 1997 г. Парчето е включено в класацията "200 най-велики денс парчета за всички времена" на "Rolling Stone". И има защо.

"Galvanize"

Едно от най-комерсиалните парчета на The Chemical Brothers - "Galvanize", излиза преди 19 години и веднага "удря шамар" на музикалната индустрия. Хитът е част от албума "Push the Button", а отличителният му белег е мароканският мотив, който моментално се запечатва в съзнанието.

"Hey Boy Hey Girl"

Абсолютен, тотален, размазващ световен хит, каращ и до днес феновете на The Chemical Brothers да скачат от кеф, независимо дали са на клуб, у дома, в офиса или в градския транспорт. Чуеш ли това парче, моментално започваш да подскачаш. Така ще бъде и в "Арена София" - гарантирано!

"Out of Control"

"Out of Control" е третият сингъл от третия студиен албум на британското дуо, който излиза през 1999 г., а вокалите са дело на Бърнард Съмнър от New Order, който свири и на китара в записа. А клипът си е цял филм. Оставяме ви да го гледате и ви чакаме на 31 август в "Арена София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com