Жан Бернар Помие ще диражира Софийската филхармония

36200
Жан Бернар Помие ще диражира Софийската филхармония

Жан Бернар Помие ще диражира Софийската филхармония на 5-ти юни в зала „България” от 19 часа.

Той е носител на най-високите отличия на Франция – „Орденът за заслуги на нацията” и „Кавалер на Почетния легион”. Концертирал е в световни музикални центрове като Лондон, Виена, Берлин, Лайпциг, Дрезден, Амстердам, Париж, Москва, Чикаго, Ню Йорк, като солист на Филхармоничния оркестър на ВВС, Кралския концертгебау оркестър, Чикагския симфоничен оркестър, Филхармоничните оркестри на Берлин, Хале, Израел, Лос Анжелис, Лондон, Ню Йорк, Париж, Санк-Петербург, Виена, Варшава, Романска Швейцария и др.

Празничен концерт „Приказки за пиано” на Фортисимо Фамилия

В "Приказки за пиано" ще засвирят най-младите инструменталисти, взели участие в програмата Фортисимо Фамилия до този момент. Това са ...

Роден в Безие, Южна Франция. Започва да учи пиано на 4 години, а на 7 изнася своя първи публичен концерт. В Парижката консерватория учи при Ив Нат и Пиер Санкан и дирижиране при Ойжен Биго, по-късно работи с Юджин Истомин в Ню Йорк.

Много често Помие се изявява едновременно като диригент и солист с Камерния Европейски оркестър, Камерните оркестри на Израел, Лозана, Английския и Шотландския камерни оркестри, Sinfonia Varsovia, Northern Sinfonia - Аглия и др. Сред партньорите му в камерен ансамбъл са  Изак Щерн, Ицхак Перлман, Пинкас цукерман, Леонард Роуз, Жан-Пиер Рампал, Александр Шнайдер, Пол Тортелие, както и квартетите „Гуарнери” и „Вермеер”. 

Води майсторски класове в Чикаго, Лондон, Лозана, Дурхам и Мелбърн. Той е артистичен директор на Northern Sinfonia и на фестивала в Ментон, главен диригент на филхармоничния оркестър на Торино и директор на музикалната академия  и колежа „Сейнт Чад” в Дурхам.

Лауреата на много международни конкурси по пиано, сред които „Фр. П. Нелия”, „А. Казагранде”, „А. Казела”,  председател на Съюза на българските композитори от 1999 до 2005 и  в момента е професор в НМА „Проф. Панчо Владигеров” - ВИКТОР ЧУЧКОВ  ще изпълни произведението “Ръченица” за пиано и оркестър.

Пианист и композитор със световна известност, който гастролира в най-престижни зали на Европа, Азия, САЩ и Бразилия, като „Виктория хол” - Женева, Зала „Верди” - Милано, „Театро Мунисипал” – Сао Пауло и др. Гастролира под палката на диригенти като Васил Стефанов, Васил Казанжиев, Димитър Манолов, Джино Маринуци, Джулио Медаля, Андреа Мориконе, Масимо Прадела, Франческо Лавекиа, Ерик Вауер и др.

Найден Тодоров ще дирижира Софийската филхармония

Ценителите на класическата музика ще могат да се насладят на един от най-ярките представители на младата генерация български диригенти ...

 

В програмата:

Петко Стайнов/Виктор Чучков – “Ръченица” за пиано и оркестър

Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за две пиана ми бемол мажор KV365

Хектор Берлиоз – Фантастична симфония

Един от най-известните азиатски диригенти ще дирижира Софийската филхармония

Един от най-активните съвременни диригенти на Азия Йонг Чил Лий, имащ специална дарба да превръща музиката във вълнуващо приключение, н...

Диригент и солист: ЖАН БЕРНАР ПОМИЕ, Франция

Солист: ВИКТОР ЧУЧКОВ, пиано

 

Билети на касата на Софийска филхармония, както и в мрежата на TICKET PLUS

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com