Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Немска бира за Deep Purple, суши за Accept: Какво искат бандите на Midalidare Rock in the Wine Valley

05 юли 2024, 10:43 часа • 1960 прочитания

Точон една седмица остава до четвъртото издание на рок фестивала в долината на виното - Midalidare Rock in the Wine Valley. Тазгодишното издание ще се проведе между 12 и 14 юли, а организаторите вече са готови с всички изисквания на групите. "Прави особено впечатление, че почти всички групи искат да има пица след края на изпълнението им, така че подготвяме специална пещ, за да имаме винаги прясна и топла пица", споделят организаторите.

Всички банди са приели да променят изискванията си за конкретни марки вино, които традиционно пият и очакват да опитат селекцията на Midalidare. "Това е наша практика още от първото ни издание. Радваме се, че традицията продължава", споделят още организаторите.

Още: За феновете: Отново срещи с бандите на Midalidare Rock In The Wine Valley

Специалните изисквания на групите

Deep Purple, снимка: Midalidare Rock in the Wine Valley

Deep Purple държат да се избягва използването на пластмаса и очакват да има кофи за разделно изхвърляне на боклука. Важно за тях е първото им хранене за деня да е Английска закуска, а за бирата имат изискване да е само немска. Техният бар ще бъде допълнен още с бренди, водка, уиски, бяло и червено вино.

Mr.Big, снимка: Midalidare Rock in the Wine Valley

Другият хедлайнер - Mr. Big, имат специално седмично меню, което следват. За съботата, която ще прекарат в България, те очакват местни специалитети, а неделният им ден е отреден за паста. Бандата не иска твърд алкохол, а набляга на разнообразни вина, студени чайове и сода.

Още: Midalidare Rock in the Wine Valley 2024: Ясни са всички групи за голямата сцена

Accept, снимка: Midalidare Rock in the Wine Valley

Немската машина Accept ще похапват суши и азиатски снаксове. Също така искат да има много плодове, зеленчуци и сурови ядки. Те също няма да пият твърд алкохол, но държат да има достатъчно вино и бира. 

SAXON предпочитат сами да приготвят своите сандвичи, като очакват да има разнообразие от хляб, сирена, салами и други подходящи за целта продукти. SAXON също така обръщат внимание на сладкото чрез голям избор от протеинови барчета и тъмен шоколад. Имат и специално изискване за марката чай, която консумират. Освен него, музикантите от бандата пият още вино, ром и джин.

Axel Rudi Pell наблягат на хлебните изделия, като искат да има много и различен по вид хляб. И те като Saxon обичат сами да приготвят сандвичите си. Имат специално изискване за конкретна марка вода, както и за достатъчно бира и уиски в гримьорните.

Hammerfall са фенове на виното, като държат в селекцията да присъства и пенливо. Очакват неограничено количество газирана вода и витамини, както и шоколад, дъвки и много лед.

Още: Български групи излизат на втората сцена на Midalidare Rock

Сред изискванията на Beast in Black правят впечатление многото и разнообразни варианти на енергийни напитки и енергийни барчета. Освен бира, вино и уиски, бандата очаква в нейния бар да има и саке. 

Delain обръщат специално внимание на здравословната храна. Те очакват много и разнообразни супи и плодове, като имат забрана за всякакъв вид "джънк". В менюто им не трябва да присъства и нищо люто.

Сред останалите банди прави впечатление, че Stratovarius искат храната им да е без лук и гъби. The O'Reillys and the Paddyhats ще наблягат на енергийните напитки и бирата. PRIMAL FEAR, освен разнообразни салами и кашкавали, очакват да има и достатъчно количество шоколад, мармалад, мед, както и всякакви други видове сладки. Rhapsody Of Fire са третата банда, която иска сама да приготвя сандвичите си, а Steel Panther задължително държат на топла супа без гъби и без нищо люто. По време на фестивала те специално са поискали да опитат Новозеландския Совиньон блан на Midalidare.

Билети за Midalidare Rock in the Wine Valley

Цени на билетите са както следва:

Тридневен билет – 180 лв.

Еднодневен билет за 12 юли, с хедлайнер Accept – 120 лв.

Еднодневен билет за 13 юли, с хедлайнер Mr.Big – 120 лв.

Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple – 120 лв.

Midalidare Rock In The Wine Valley от 12 до 14 юли 2024 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет. Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley ще откриете в официалния сайт на фестивала.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес