Община Несебър отбеляза 142 години от безсмъртието на Апостола

9791
Община Несебър отбеляза 142 години  от безсмъртието на Апостола

Община Несебър отбеляза 142 години от гибелта на Апостола на свободата-най-светлата личност в българската история. Тъжната дата бе почетена с панихида в храм „Успение Богородично“ в Стария Несебър, а по-късно бяха положени венци пред барелефа на Васил Левски там.  Пред паметника на дякона в Южния парк пламенно слово в негова памет произнесе Златин Чаушев – началник-отдел „Несебър - Световно наследство“, като ни припомни заветите на големия българин, революционер и борец за свобода.

Възпитаници от Общински детски комплекс – Несебър, ни върнаха назад във времето на големите идеали със стиховете на друг голям българин и събрат на Левски - Христо Ботев. Събралото се множество от признателни жители на община Несебър, дошли да отдадат нужното уважение към героя, от чийто идеали черпим мъдрост и до днес, чуха прочувствените стихове „Към брата си“, „Хаджи Димитър“ и „Обесването на Васил Левски“ и  възрожденските песни „Де е България“ и „Хубава си, моя горо“.

Община Несебър ще строи обществен парк в село Оризаре

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Оризаре Черню Пенчев направиха първа копка на обществен парк в селото. Това е пор...

Венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на община Несебър Николай Димитров и заместник-кметът Лазар Япаджиев, представители на читалище „Яна Лъскова“, общественици, признателни граждани и деца.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com