В Несебър се състоя работна среща относно предстоящия туристически сезон

10443
В Несебър се състоя работна среща относно предстоящия туристически сезон

Работна среща относно предстоящия летен туристически сезон се проведе в града на ЮНЕСКО по инициатива на Георги Костов, заместник-главен секретар на МВР, и консулът на Великобритания в България Саймън Тъкър, а домакин бе кметът на община Несебър Николай Димитров.  В заседанието взеха участие заместник-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян,  директорът на ОДП –Бургас Калоян Калоянов,  началникът на РУП в Несебър Живко Даскалов,  Златко Димитров, директор на „Слънчев бряг“ АД, заместник-кметовете в община Несебър Лазар Япаджиев и Виктор Борисов, представители на туристически агенции и туроператори. Основният акцент в срещата бе да се отстранят възникнали пропуски, установени при рекапитулацията на предишния сезон, а именно да се подобри бързината на комуникацията между отделните институции с цел осигуряване на по-добра туристическа услуга, увеличаване на сигурността на туристите и намаляване броя на престъпленията в района. 

Г-н Костов акцентира, че е необходимо да се създаде комуникация онлайн на работно ниво, да се създаде стратегия за непрекъснато общуване, за да може в края на предстоящия летния сезон  да се отчетат по-добри резултати в опазването на обществения ред. Той подчерта, че при получаване на своевременна и бърза информация ще може да се изгради такава организация, че да се реагира адекватно на създалата се ситуация. 

Община Несебър привлича туристи извън активния сезон чрез иновативен проект

На 29.01.15 г. в заседателна зала „Мелса” намираща се в гр. Несебър, ул. „Ив. Вазов” №12, се проведе заключител...

Консулът на Великобритания в България Саймън Тъкър подчерта, че от особена важност е сигурността на английските туристи в България и се надява, че работейки съвместно с всички институции, това ще бъде постигнато. 

Кметът на община Несебър Николай Димитров  заяви готовността на местната власт да сътрудничи и помага във всеки един момент на турист, който е сигнализирал навреме на своя туроператор за възникнал проблем. Във връзка със сигурността градоначалникът обясни, че през последните няколко години тя е доста подсилена. Това се дължи, както на добрата съвместна работа между община Несебър и полицията, така и на факта, че всяко лято местната власт субсидира определен брой полицаи, за да може тяхната бройка да е значително по-голяма през летния сезон.  Кметът информира присъстващите, че ръководството на община Несебър се стреми да осигури безопасни условия при престоя на чуждестранните туристи, избрали за почивка именно несебърската дестинация. „Готови сме да реагираме своевременно и да поддържаме добра комуникация с всички институции.“, беше категоричен кметът. 

Пилотен проект за създаване на Център за работа с жертви на сексуално насилие в град Бургас бе друга тема, засегната в разговора. Инициативата е под егидата на посолството на Великобритания в България и лично под патронажа на консула Саймън Тъкър. Идеята е да се окаже психологическа и социална помощ на пострадалите, като се подходи с нужното внимание и дискретност. Присъстващите бяха единодушни, че ще съдействат, а консулът заяви, че само със съвместни усилия ще се постигне успех. Идеята е жертвата да бъде на сигурно място, а заинтересованите институции да изпращат в центъра свои представители. Необходимо е да се осигурят медицински лица, социални служители и психолози, ползващи чужди езици, които да подпомогнат пострадалия при посттравматичния стрес. Центърът ще бъде изграден на територията на гр. Бургас до началото на активния летен сезон. 

Богдан Христов, представител на ТУИ за България, подкрепи идеята за подобряване на комуникационния процес, защото това ще допринесе за  подобряване на имиджа на България като туристическа дестинация. По думите му грижата за туристите е обща и ние като домакини трябва да дадем най-доброто за своите гости. Той увери присъстващите, че летен сезон ще има. „Очакваме много добър сезон, изключвайки пазара с рускоговорящи туристи.“ Добрата новина, която той сподели бе, че броят на туристите ще бъде колкото този от 2014 година. 

Намериха телата на двама клошари в Равда

На 28 януаир, около 07:23 ч. в Районно управление „Полиция” – Несебър е получено съобщение за открити тела на момченц...

В края на срещата всички страни бяха единодушни, че ключът към успеха на предстоящия сезон е своевременната комуникация между тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com