Започна строежът на нова детска градина в Стария Несебър

23330
Снимки: Община Несебър

След повече от 10 години стария град в Несебър ще има целодневна детска градина. Тя е филиал на ОДЗ „Яна Лъскова“. Крайният срок за завършването й е 19 февруари 2016 г.

Новото детско заведение ще бъде разположено на улица „Месамбрия“ № 42, в непосредствена близост до етнографския музей „Къща Москояни“ и читалище „Яна Лъскова“. Сградата ще е двуетажна, със скатен покрив. Тя ще бъде построена върху общински терен с площ 523 кв. метра.

Несебър отново ще бъде домакин на фестивала "Есенни пасажи"

Несебър отново ще бъде домаки на рибния фест "Есенни пасажи". Той ще започне на 31 октомври (петък) и ще продължи три дни. По време на...

При строежа ще бъдат използвани съвременни материали и облицовки, наподобяващи материалите, вложени в постройките в Стария Несебър. За първия етаж ще се използва дялан естествен камък, а вторият ще е с дъсчена обшивка с хоризонтален растер. Капацитетът на детската градина две групи от по 25 деца.

Първата копка на сградата бе направена днес от кмета на Несебър Николай Димитров, председателя на Общински съвет Несебър - Благой Филипов, почетния вицеконсул на Турция в Бургас Мустафа Йолдаш и Адем Севим, председател на Общинския съвет в Къркларели.

Детската градина ще бъде реализирана по проект „Трансгранично сътрудничество за подобряване на социално-образователната инфраструктура в общините Несебър и Къркларели“. Той е на стойност до 398 663,40 евро, като Община Несебър е водеща организация, а партньор е Община Къркларели, обясняват от общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com