X
 
 

Да има ли референдум заедно с изборите наесен?

31027 13
Да има ли референдум заедно с изборите наесен?
Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще работи в посока провеждане на референдум за изборните правила заедно с местните избори наесен. Референдумът остава със същите въпроси, с които бе предложен от инициативния комитет на Георги Близнашки - за или против задължителното гласуване, електронния и мажоритарния вот.

Искате ли референдум заедно с изборите? Как бихте гласували? Смятате ли, че резултатите биха довели до реална промяна?

АБВ иска промени в Закона за референдума

АБВ ще предложи промени в Закона за референдумите за промяна на прага за легитимност на допитването. От партията искат да се свали пра...

Заявете своята позиция!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Българин! 12 Българин! преди 4 години Профил на трол?
  Според мен...не трябва да има референдум,а задължителното гласуване да е уредено със закон и на следващите избори,-гласуването вече да е задължително!-Защо?-Защото референдума умишлено..ПАК! ЩЕ Е САБОТИРАН,КАКТО ТОВА БЕ НАПРАВЕНО И С ПОДПИСКАТА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ!-ПОДПИСКАТА БЕШЕ ВЪЗПРЕПЯТСТВАНА -1.На законова основа-500 000бр. подписи-са праг,който е твърде голям за подобно запитва виж още ›› не-справка напреднали в това отношение развити европейски страни-Швейцария,Франция и други европейски страни.И!-2.Управляващото тогава мнозинство в лицето на ДПС и БСП,-УМИШЛЕНО! използваше лостове на властта да подкопае,обезсмисли,манипулира и в крайна сметка да провали успеха на подписката!-А КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА,ЧЕ ВСИЧКО ТОВА,НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ,НА И БЕЗ ТОВА ТРАДИЦИОННО СИЛНО МАНИПУЛИРАНИТЕ И "честни" избори в България!-ГАРАНЦИЯТА ЗА ТОВА Е АБСОЛЮТНО НИКАКВА И РЕАЛНО НЕ СЪЩЕСТВУВА!!
 • perfaneze 11 perfaneze преди 4 години Профил на трол?
  Absoliutno ZA!Zaduljitelno elektronno glasuvane!Zaduljitelno glasuvane s globi za neglasuvashtite i majoritaren vot!Noooo mai na nikoi v parlamata ne mu stiska,zashtoto ne e siguren v krainiyat rezultat.
 • Vlady 10 Vlady преди 4 години Профил на трол?
  И да има референдум и да има избори и да има задължително гласуване - НЯМА ДА ГЛАСУВАМ !!! Отвратен съм от БГ-политиците,крадци и лъжци,жадни за пари,далавери и субсидии,което е истинската цел на задължителното гласуване - живуркане на гърба на бедният и изстрадал Български Народ !!! А щом никой от тях не мисли за Народа,а само за циганите-само те да им гласуват !!!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  А защо да няма референдум и за членството ни в НАТО и ЕС, каквито са проведени в доста европеиски страни и предстои провеждането им и в Украйна?
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  В Украйна провеждат референдум, за да покажат на Путин, че няма да му станат васали! Иначе Украйна няма вероятност в близко бъдеще да влезе нитов НАТО, нито в ЕС! Аз даже мисля, че преди това Русия ще влезе в НАТО и ЕС (вероятно около 20 години след Путин) и чак тогава ще може и Украйна да влезе. Може би дори двете държави ще влязат в пакет - както ние с Румъния.
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО ПРОВЕЖДАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМ ЗАЕДНО С МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ. ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ И ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ. ТОВА ЩЕ ПОЗВОЛИ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ - 2 МИЛИОНА ДУШИ ВИДЕЛИ СВЕТА И ЗНАЕЩИ КОЛКО МНОГО СМЕ ИЗОСТАНАЛИ ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ПРЕЗ ОНЕЗИ 45 ГОДИНИ.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  За разбира се
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ЗА ! Непознавам човек, който да е против. Дори повечето хора искат да има референдуми всеки път, когато се взима сериозно решение.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Категорично ЗА , промяна както закона за изборите, така и закони промени за главният прокурор,така ще може да се нормализира страната ни, да не сме зависими от закупени гласове, да има реална и нормална съдебна система, а не главният прокурор и Пеевски да ни правят на маймуни.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Крайно време е да се направят законови промени, Цацаров трябва да разбере, че защитавайки ДПСи Пеески, това ще му изяде главата, Не му стигнаха 2 години да даде ход на делото на Христо Бисеров,сътвори Костинбродската сага, след като се изини, че бил сбъркал,Ми като е сбъркал, и той на посъдимта скамейка.Ако искаме да ни има, трябва непрекъснато да искаме незакони партии и подкупни главни прок виж още ›› урори. да бъдат отстранени.
Нагоре
Последно в Актуално