19 ученици - фантоми в пазарджишка гимназия?

5942
19 ученици - фантоми в пазарджишка гимназия?
Снимка: Thinkstock

Районната прокуратура в Пазарджик започна проверка за финансови злоупотреби в Професионалната гимназия за химични и хранителни технологии. Ще се проверява и за ученици-фантоми, съобщи БНР.

Проверката е по повод жалба на учители от учебното заведение. В нея те съобщават, че в гимназията има над 19 ученици-фантоми. Факт, който по настояване на ръководството е трябвало да прикриват, за да не се закриват паралелки.

Удължават разследването за убийството на Татяна Стоянва

Разследването на убийството на шефката на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов - Татяна Стоянова, ще бъде допълнително удължено. Т...

Педагозите обвиняват директора Мария Абрашева в лош мениджмънт и в безпринципно и некомпетентно управление на финансовите средства на гимназията. В открито писмо до медиите те съобщават, че работят в утежнен психологически климат и работна атмосфера.

Смятаме, че в резултат на напрегнатата и непродуктивна среда в гимназията ни е предизвикан рязък отлив на ученици, се казва още в писмото, което е подписано от 11 педагози.

В едномесечен срок прокуратурата ще проверява дали в гимназията са извършвани неизгодни сделки и има ли обосновани предположения за длъжностно присвояване от страна на директора Мария Абрашева. Паралелно с това, педагозите настояват за отстраняването на директора от поста ѝ.

 

Глобени кметове в Пазарджишко заради непочистени речни корита

На някои общини в Пазарджишко и им беше дадена отсрочка, за да приключат с мерките за недопускане на замърсявания в коритата на реките ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com