Част от пътя към курорта "Свети Константин" се свлече

15042
Част от пътя към курорта "Свети Константин" се свлече
Снимка: БГНЕС

Обявено е частично бедствено положение в Община Пещера. Информацията съобщи кметът на Пещера Георги Козарев. 

Причината е свличане на част от пътя за курорта „Свети Константин”. В началото на пътя за курорта е станало свличане с дължина около 10 метра и дълбочина около 3 метра.

Пропадна част от околовръстното на Пещера

Жители на Пещера са сигнализирали за пропадане на околовръстния път край града. Пропадането е в участък над 200 - 300 метра като там ...

Има една къща под свлачището, за която за сега няма опасност, но не се знае какво може да се случи. Повлечени са дървета, засегнато е част от пътното платно. Движението за сега ще се осъществява еднопосочно. Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили, информира агенция "Фокус".

На този етап няма да се затваря напълно пътят за курорта, но трябва да се създадат подходящи условия за работа. „За това беше обявено и частично бедствено положение за този район. В процес на изчисление са средствата, необходими за възстановяване на разрушения участък”, обясни Козарев.

В резултат на обилните валежи през последните дни нивото на река Марица край Пазарджик се е покачило с един метър. Информацията съобщи началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Иван Панайотов. П

окачване с около 1 метър има и в нивото на река Луда Яна. При реките Тополница и Чепинска повишаването на нивата е с около 30 сантиметра. Водосборът се очаква след около 70 часа.

Разчистено е свлачището по пътя Михалково – Кричим, движението се осъществява в едната лента

Разчистено е свлачището по пътя Михалково – Кричим, което затвори пътя около 12.20 ч., съобщиха от Областното пътно управление в ...

По отношение на големите язовири в областта няма проблеми, нивата им се контролират, а за микроязовирите общините са предприели съответните мерки. В резултат на обилните валежи има около 10 сигнала за наводнени приземни етажи на къщи в град Пазарджик и селата Щърково и Априлци.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик