Община Пещера започва работа по изграждането на система за видеонаблюдение

7705
Община Пещера започва работа по изграждането на система за видеонаблюдение

„В община Пещера работим по въпроса за изграждане на система за видеонаблюдение”, каза за „Фокус“  кметът на общината Георги Козарев. „Възложил съм този въпрос на заместник-кмета Стефан Балабанов, който ще изготви доклад за това, което ще се направи оттук нататък“, добави Козарев и уточни, че досега никъде на територията на община Пещера няма монтирано видеонаблюдение.

„Ще направим най-минималното, което е възможно да се направи, но да ни бъде в помощ в определени ситуации. Смятаме да монтираме камери на всички входове и изходи на Пещера, като предстои да обсъдим дали да бъдат включени и други точки. Ще говорим с общини, които вече имат изградено видеонаблюдение и ще видим как можем да го направим с минимални средства, а и да се изпълни в по-кратки срокове“, коментира кметът.

Видеонаблюдението може да стане компонент от европрограми

Видеонаблюдението да е компонент в проектите, с които местните власти ще кандидатстват за европейско финансиране. Този въпрос беше повд...

Той добави, че най-невралгичните точки са изходите за градовете Батак и Брацигово, а също и входовете на ромските махали. „Имаме две охранителни фирми, с които работим, които също са вариант. Напомнянето от страна на ОДМВР Пазарджик за системите за видеонаблюдение е много добро, защото ние знаем, че това трябва да стане, но сега ще ускорим процесите. По-нататък, ако има възможност за разширяване на системата чрез проекти, ще направим по-мащабно проектиране за по-голям обхват“, допълни Георги Козарев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик