АПИ пак предупреди, че временният мост в Чомаковци може да стане опасен

2982
АПИ пак предупреди, че временният мост в Чомаковци може да стане опасен
Снимка: Община Червен бряг

С покачването на нивото на река Искър временният мост при село Чомаковци може да стане опасен за хората, които преминават по него. Той трябва да бъде демонтиран, за да се предотврати евентуална трагедия. Това заяви за Actualno.com инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление в Плевен.

За тази вечер инициативен комитет в селото готви протест срещу евентуалното демонтиране на моста, с което отново ще се затрудни достъпът на жителите на 5 селища в района до Червен бряг и до републиканската пътна мрежа.

Заради високо ниво на река Искър махат временния мост на Червен бряг

Временният военен мост, който в началото на януари Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави на община Червен бряг, трябва ...

"Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ е предоставила на Община Червен бряг този временен мост. Общината си го е монтирала, тя трябва да го поддържа и да го премахне.

Тези временни мостове са предназначени за реки с течение до 5 метра в секунда. В момента там течението малко надвишава тази граница. А и тепърва Искър ще става по-пълноводна. Повдигането на нивото на реката никога не става постепенно. Моите опасения са, че това може да разруши моста и да го дестабилизира. Това ще направи съоръжението опасно за хората, които преминават по него.

На протеста няма да има наш представител. Вчера ходихме да обясним на хората, но те бяха прекалено развълнувани. Представители на Общината нямаше. Изпратил съм писмо до ръководството на АПИ с мотиви, че този мост трябва да бъде демонтиран. На базата на моя доклад Община Червен бряг е уведомена за предстоящото пълноводие на реката и че съоръжението трябва да бъде демонтирано и да бъде върнато на Агенцията.  Освен това то вече си е изпълнило предназначението – на 28 февруари другият мост на Искър при село Горник беше пуснат в експлоатация", каза още инж. Денчев.

"Временният мост при Чомаковци няма нужда от строителни разрешения, защото е монтиран на основание бедственото положение, което беше обявено в община Червен бряг. Ние го поддържаме, имаме и охрана там. Община Червен бряг засега е на мнение, че този мост трябва да остане. Следим нивото на водите на Искър. Имаме готовност, ако то се покачи, с кран да се демонтира средната част на съоръжението, за да не бъде то отнесено или повредено. Нашата позиция е същата, както и на инициативния комитет – за момента този временен мост е необходим", коментира пред Actualno.com Виргиния Василева, изпълняваща длъжността кмет на Община Червен бряг.

Разрушен мост остави село откъснатo от света

Повече от месец жителите на Стояновци са откъснати от света. Тези, които имат по две коли, оставят едната от едната страна на моста, а ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Плевен отбеляза своя празник (СНИМКИ)

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова с открита тренировка в Плевен

Делегации от побратимени на Плевен градове гостуват за празника 15 май

При голям интерес премина екскурзоводният тур „По пътя на плевенската духовност и история“

Двойка лами са новите обитатели на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Богата изложба представя плевенската Панорама в Нощта на музеите

Д-р Христов: Ще настоявам за увеличаване на сумата, отпусната за Плевен за ремонт на отводнителната канализационна система

Плевен се възстановява след наводнението

Започва разчистването на щетите в Плевен след силната градушка

Изложби, инсталация и концерт в Регионалния исторически музей за Европейската нощ на музеите и галериите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен