Частично бедствено положение обяви кметът на Плевен

2157
Частично бедствено положение обяви кметът на Плевен
Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение в района на пътя Плевен - Ловеч заради състоянието на язовир "Николаево - 5", съобщи БНТ, като цитира областния управител на Плевен Мирослав Петров.

"Дигата на съоръжението е започнала да подгизва, има изнесена кална маса на пътя, привлечена е тежка техника, за да се почиства - ситуацията е овладяна", коментира областният управител.

437 сигнала за произшествия са получили в МВР

От началото на деня до 18 часа служителите на ГД“Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 437 сигнала з...

Без ток в областта са 14 малки населени места - причината е скъсване на 7 далекопровода, има и наводнени трафопостове. Служители на ЧЕЗ първо възстановяват далекопроводите, след това ще навлязат в селищата.

В община Левски е по-сериозна ситуацията заради силната градушка, която е паднала тази нощ. Къщите в селата Асеновци, Градище, Варана, Каменец от община Левски имат около 60-70 процента разрушения на покривната конструкция, каза Петров.

По предложение на кметовете на Левски и Пордим е ангажирана фирма "Напоителни системи" за контролирано изпускане на язовир "Каменец". Това се налага, защото е излязла вода на пътя Плевен - Русе около 30 сантиметра. Мирослав Петров поясни, че при изпускането на язовира нивото на водата ще падне и няма да излиза на международния път, за да не се налага затварянето му.

Критична е и ситуацията с нарушената инфраструктура в община Долна Митрополия - изнесена е настилка в района на Тръстеник. Превантивно са затворени пътищата Подем - Комарево и Оряховица - Брегаре - Байкал - Крушовица, за да не закъсат хора с автомобили.

Заради пороите и градушките се задейства Националният оперативен щаб

Още снощи създаденият съгласно Стратегията за намаляването на риска от бедствия Национален оперативен щаб беше свикан от премиера Бойко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен