МВР издирва обвиняем за катастрофа с три смъртни случая край Луковит

23497
МВР издирва обвиняем за катастрофа с три смъртни случая край Луковит
Снимка: БГНЕС

Хуриет Сюлейманов, който е обвиняем за катастрофа край Луковит на 5 май миналата година с три смъртни случая на студенти от Плевен, не се яви на съдебното заседание в Ловешкия окръжен съд днес и бе обявен за общодържавно издирване, предаде Дарик радио.

Началото на делото беше отлагано на два пъти, вторият път по настояване на прокурора Валентин Вълков, за да изиска информация пребивава ли 30-годишният ром на адреса в кубратското село Сеслав, където изтърпява наложената му мярка за неотклонение домашен арест. От факс от Областната дирекция на МВР-Разград стана ясно, че Сюлейманов е редовно призован за делото, лично е получил призовката си на 17 декември, 2014 година. Последната полицейска проверка установила, че той е в дома на родителите си в селото, е от 14 януари тази година. Днес майката казала на униформените, че синът й заминал за София.

Трима загинали в катастрофи през денонощието

Трима души са загинали и 12 са ранени при 11 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Има опасност за живота на един от...

Адвокатът на Сюлейманов - Владимир Маринов посочи, че от две седмици няма контакт с клиента си си.

Ход на делото не беше даден, тъй като присъствието на подсъдимия е задължително с оглед характера на повдигнатото обвинение, обясни съдията Емил Давидов. Той разпореди Сюлейманов да бъде обявен за общодържавно издирване и мярката му за неотклонение да бъде променена в по-тежка - задържане под стража. Ново съдебно заседание бе насрочено за 23 февруари.

В тежкия пътен инцидент, предизвикан от Хуриет преди миналогодишния Гергьовден, на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, на 26 юли в болница почина и Цветелина Таслакова. Оцеля единствено Иван Гюмишев. След инцидента Хуриет избягал от местопроизшествието и се укрил в къща наблизо, оставяйки приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той дори бил с отнета книжка. Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 90 регистрации в полицията и 12 осъдителни присъди за престъпления от общ характер. По сегашното обвинение го очакват между 5 и 15 години затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен