X
 
 

Пиян шофьор накарал брат си да даде кръвна проба вместо него

1263 0
photo of Пиян шофьор накарал брат си да даде кръвна проба вместо него
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Двама братя от Кнежа ще застанат пред Темида по обвинение в документна измама. Единият бил заловен да кара пиян, а другият отишъл с личната карта на брат си да даде кръвна проба за алкохол вместо него, съобщи Районната прокуратура в Кнежа.

След полунощ на 13 януари т.г. в Кнежа единият обвиняем - Я. Б., седнал зад волана на „Тойота Хайлукс“ сериозно почерпен. Когато униформените го спрели за проверка, той бил във видимо нетрезво състояние и лъхал на алкохол.  Я.Б. им заявил, че е бил на тържество и там е пил. Полицаите му съставили акт и му издали талон за медицинско изследване и го изпратили в местната Спешна помощ да даде кръвна проба. Я. Б. знаел, че пробата ще е положителна. Затова се обадил на брат си - обвиняемия Б. Б., и го склонил да се яви вместо него в Спешна помощ да даде кръвна проба, като използва неговата лична карта. Измамата обаче била разкрита.

Освен за противозаконно използване на чуждата лична карта, двамата са обвинени и за това, че умишлено станали причина да се внесат неверни обстоятелства в протокол за медицинско изследване, съставен по установения ред.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...