Плевен отваря център за подслоняване на бездомници през зимата

723
Плевен отваря център за подслоняване на бездомници през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Временен център за настаняване на хора без дом в зимни условия ще отвори врати след седмица в Плевен. Той е в общинския хотел „Сторгозия“, има 4 стаи с общо 12 места и възможност за поставяне на допълнителни легла при необходимост. На настанените се осигурява и топла храна, съобщиха днес от общинската управа.

Кметът Георг Спартански е издал заповед временният център да започне работа на 31 октомври. Статистиката до момента сочи, че бездомните не прибягват често до услугите на центъра - през най-студения сезон в него обикновено са заети от едно до три легла.

Една пета от бездомниците в София са висшисти

Всеки втори скитник в столицата идва от провинцията, показват данни на социални работници от кризисните центрове в София. „Това с...

Сигнали за лица в бедстващо положение се подават на телефон 112. След това те се предават на МВР, на Спешна помощ и на Общинския съвет по сигурност, уведомява се и служител на Дирекция „Социално подпомагане”. След установяване на самоличността и медицински преглед тези, които не са болни, се настаняват във временния център в хотел „Сторгозия”. При хората без роднини или с такива, които не желаят да се грижат за тях, се налага да се намеси и Прокуратурата, поясняват още от община Плевен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com