В Плевен няма да вдигат такса смет

622
В Плевен няма да вдигат такса смет
Снимка: Община Плевен

Такса смет, която тази година плащат жителите на община Плевен, ще остане непроменена за следващата. Това става ясно от изявление на председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

За обсъждане в ОбС влиза план-сметката за приходите от такса битови отпадъци и разходите за сметосъбиране, извозване и обезвреждане на битови отпадъци.

Според съобщението на местната администрация проектът за план-сметката е публикуван за обществено обсъждане и е бил на сайта на общината 30 дни, както се изисква по регламент.

В момента в Плевен за жилищни и нежилищни имоти таксата е 1,494 промила от данъчната оценка на имота, за нежилищни имоти е 4,814 на хиляда.

В град Славяново за жилищни и нежилищни имоти на граждани и за жилищни имоти на предприятия в строително-регулационни граници е 1,2 промила, а за нежилищни имоти на юридически лица - 2,9 промила.

В останалите села с организирано сметоизвозване таксата е съответно 2,7 и 2,9 промила.

Извън строително-регулационните граници на кметство Опанец ще се извършва само поддържане чистотата на териториите за обществено ползване и тя ще е в размер на 28,36 % от общия промил за жилищни и нежилищни имоти.

Разходите за сметосъбиране и сметоизвозване за от началото на ноември 2021-ва до края на миналия месец са 3 653 719 лв. с ДДС.

Прогнозните разходи през следващата година са 4,1 млн. лева и са свързани с предстоящото сключавне на договор за целта.

Според съобщението на местната администрация новоизбраният изпълнител ще обслужва по-голям брой съдове за отпадъци, ще въведе нова система за GPS проследяване и контрол на част от контейнерите, ще обслужва и обекти извън регулацията на град Плевен, както и всички нови обекти, които декларират заплащане на такса битови отпадъци според количеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Община Плевен подписа с МРРБ първите споразумения за финансиране на общински инфраструктурни проекти

Непълнолетни стреляха с пистолет по коли и апартаменти в Плевен

Две сгради от Плевен са подали документи за втория етап на програмата за саниране, срокът за кандидатстване е удължен до 28 март

Идеи за съвместни инициативи обсъдиха ученици в Плевен

Безплатни консултации за деца с Даун синдром и родителите им организират в Плевен

Идеи за подобряване на ефективността и взаимодействието между институциите за защита и укрепване на здравето на гражданите обсъдиха на кръгла маса в Плевен

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов връчи най-високото отличие на годишните награди на Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“

Община Плевен подписа колективен трудов договор със социалните партньори в системата на образованието

Културен седмичен афиш на Плевен 11 – 17 март

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни проведе среща с ученици в Езиковата гимназия в Плевен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...