Благотворително: Набират средства за закупуване на шоков фризер

1713
Благотворително: Набират средства за закупуване на шоков фризер
Снимка: Actualno.com

Днес (20.11.20 г.) представители на община Пловдив и Лайънс клуб Пловдив - Филипополис ще бъдат пред Римския стадион в града между 13:00ч. и 14:00ч., където ще отправят апел към хората с добри сърца да помогнат за закупуването на животоспасяващия, така наречен "шоков фризер".

Вече втора седмица продължава благотворителната кампания „Спаси живот” за набиране на средства за закупуване на неотложна медицинска апаратура. Шоковият фризер служи за съхранение на кръвна плазма от преболедували от COVID-19. Фризерът ще бъде дарен на Центъра по трансфузионна хематология /Кръвен център – Пловдив/. Цялата необходима сума за закупуването на шоковия фризер е в размер на 77 200 лева, като до момента са събрани близо 40 000 лева.

Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград

Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград, които са в тежко състояние, вследствие усложнения от коронавирус COVID-19. Бли...

В Пловдив вече е възможно извличането на кръвна плазма, след като Кръвният център бе оборудван с необходимата апаратура за извършване на процедурата. За момента в Центъра е създадена организация за работа без шоковия фризер, но в най-кратък срок е нужно да се осигури професионалното оборудване, за да се гарантира качественото на съхранение на получената плазма. До вчера даряването на кръвна плазма на територията на страната можеше да се извършва единствено в София и Варна, което забавяше многократно пътя на плазмата до болничните легла. След дарението на животоспасяващата апаратура пловдивчани ще имат лесен достъп да даряват за нуждаещите се и по този начин ще дадат шанс на много хора да успеят да се преборят с коварната болест.

Центърът обслужва 1 407 000 жители на територията на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Един дарител може да помогне на трима в тежко състояние. В страната вече има над 22 000 души преболедували COVID-19 със създадени антитела, които организмът специално е произвел срещу новия коронавирус. Това дава шанс ние сами да си помогнем чрез кръводаряване.

Членовете на Лайънс клуб Пловдив – Филипополис отправят апел към всички граждани на Пловдив и приятели от страната да подкрепят кампанията за набиране на средства за закупуване на шоковия фризер за Центъра по трансфузионна хематология. „Ние служим с нагласата да дадем възможност на всички, които осъзнават важността на благотворителността в трудни моменти като този. Нека всички се обединим, за да спасим животи!“, призовава един от членовете клуба.

Банковата сметка, по която могат да се даряват средства, е:
"УниКредит Булбанк" !АД:
BG 15 UNCR 7000 1524 18 93 18
Титуляр на сметката: Нели Димитрова Иванова
Основание: Събиране средства за шоков фризер

От днес и във Варна може да се дарява кръвна плазма

Нов център за кръвна плазма отваря врати във Варна днес, 16 ноември. Така в страната вече има град, извън София, в който преболедували ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com