X
 
 

Борисов към фенове на Ботев за "Колежа": Обещал съм Ви, ще го построим

1028 1
Борисов към фенове на Ботев за "Колежа": Обещал съм Ви, ще го построим
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Премиерът Бойко Борисов е наредил да се задействат всички механизми по международното сътрудничество и да се поиска цялата информация по разследването на смъртта на привърженика на Ботев Тоско Бозаджийски. Това стана ясно след срещата на фенове на Ботев  с министър-председателя, правосъдния министър Данаил Кирилов и главния прокурор Иван Гешев.

По време на срещата Иван Гешев е наредил да се образува досъдебно производство и у нас, което ще бъде под надзора на Висшата касационна прокуратура. Тоско Бозаджийски загина след като бе нападнат от ултраси на солунския ПАОК на 5 януари. При атаката пострадаха още двама привърженици на „жълто-черните“.

На 25 януари от 11:00 часа пред сградата на посолството на Република Гърция в София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона. Осигурен е безплатен транспорт за желаещите, като желаещите могат да се запишат във фен-магазина на ул. "Нестор Иванов" 1. Сборният пункт за тръгване е 8:30ч на 25-ти пред стадион "Христо Ботев".

Феновете на "Левски" искат среща с Борисов заради Закона за хазарта

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, Националният клуб на привържениците на "Левски"...

От Клуба на привържениците на Ботев Пловдив също разпространиха подробности за проведената днес среща с премиера на България Бойко Борисов. Ето и пълният текст на декларацията:

„Уважаеми ботевисти,

Днес беше проведена среща между представители на жълто-черната общност и министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. На срещата присъстваха също главният прокурор г-н Иван Гешев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Запознахме ги с подробности около убийството на Тоско Бозаджийски, както и с липсата на адекватна реакция от страна на гръцките институции. Получихме категорична подкрепа и обещание за съдействие от българската държава, за което им благодарим. В края на разговора ни с г-н Борисов беше повдигната и темата за Колежа – отговорът му беше категоричен „Обещал съм Ви, ще го построим“.

Припомняме Ви, че кампанията „Справедливост за Тоско“ продължава, като на 25.01.20г (събота) от 11ч пред сградата на посолството на Република Гърция в гр. София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона“.

Actualno.com

Етикети:

  • Октомври 1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
    А , това са изключителна п*смина. Тези жалки същества , конкретно тези вотевисти. Няма нормален човек и да не се почуства обиден от това борисов бойко да го нарече уважаем. Мен лично би ме избило и на погнуса.