X
 
 

Фенове на Ботев отново излязоха на протест (СНИМКИ)

1295 0
Фенове на Ботев отново излязоха на протест (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
С викове „Искаме си Колежа!“ стотици фенове на Ботев излязоха на пореден протест срещу липсата на развитие около строежа на стадион „Христо Ботев“. Привържениците се събраха точно в 10 часа пред стадиона, като така блокираха булевард „Източен“.

Феновете бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си и ще направят всичко възможно отборът да се завърне в собствения си дом. Като част от протеста те играха мач на пътните платна, като предизвикаха огромно задръстване. Протестът бе охраняван от десетки полицаи. 

След демонстрацията пред клубния стадион, феновете се отправиха към сградата на община Пловдив. Начело на шествието бе издигнат транспарант „Колежа чака“, а привържениците не спряха да пеят песни в подкрепа на завършването на спортното съоръжение.

Протестите бяха подновени, след като стана ясно, че в рамките на сегашната концесия строежът няма как да бъде завършен. Преди дни Сдружението проведе среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, на която ясно бе заявено, че феновете не са съгласни с плана на ръководството на клуба в лицето на Георги Самуилов стадионът да бъде отделен от клуба и да се търси различен начин за реализирането му.

В хода на протестите днес стана ясно, че сегашната концесия на стадиона ще бъде прекратена и той отново ще стане изцяло общински. След това ще бъде довършен и вкаран в експлоатация с помощта на държавата. За намеренията потвърди и премиерът Бойко Борисов, който пред „Марица“ заяви, че ще бъдат осигурени пари за завършването на стадиона, но преди това трябва концесията да бъде прекратена и той отново да стане общински. Очаква се държавата да помогне и на другия футболен отбор в Пловдив – Локомотив, като вероятно собственикът Христо Крушарски ще получи помощ при изграждането на тренировъчната база в район „Тракия“.

Actualno.com

Етикети: