Жега през декември: 20,6 градуса в Пловдив

39583
Жега през декември: 20,6 градуса в Пловдив
Снимка: Thinkstock

Днес в Пловдив бяха измерени необичайните за декември 20,6 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Това е и най-високата температура за деня в цяла България и вероятно е рекорд за този ден за последните няколко десетилетия за града под тепетата, съобщава plovdiv24.bg, цитиран от БЛИЦ.

От НИМХ заявиха още, че на много места в страната температурите към 14,00 часа са били над 19 градуса. Около 19,5-19,6 е показвал живакът в Стара Загора, Пазарджик, Ловеч, Хасково.

Слънцето се кани да посрещне Коледа

През изминалото денонощие ще продължи преносът на топъл въздух от запад и още ще се затопли. През нощта имаше разкъсана висока облачно...

За софиянци и гостите на столицата днес към ранния следобед времето също бе галещо топло. Към 14 часа тук са измерени топлите 12 градуса. Със сигурност обаче те са се повишили още през деня. В най-южния и традиционно най-топлия град у нас засега са измерени едва 11 градуса. Засега към 14 часа най – ниската температура е измерена в Кюстендил – който е бил и най-студеният град у нас към този час, с далеч не толкова студените обаче 9 градуса.

През нощта ще бъде ясно, а утре предимно слънчево и топло за сезона. В Източна България ще духа умерен вятър от запад, но привечер и там ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури сутринта ще са между 1° и 6°, максималните - предимно между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините затоплянето ще продължи. Ще бъде предимно слънчево, ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър, който вечерта ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури - между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снегът едва ли ще дойде за Коледа

През нощта имаше променлива облачност, която днес ще намалява временно до незначителна. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com