Кои са най-добрите хора на Пловдив

3508
Кои са най-добрите хора на Пловдив
Снимка: БГНЕС

Известен акушер-гинеколог, милосърдна сестра, композитор на детски песни, три ученички от Техникума по фризьорство и един най-обикновен възрастен мъж, който самоотвержено се грижи за болната си от Алцхаймер съпруга и намира време да помогне и на други като нея - това са хората, посочени от пловдивчани в класацията „Най-добрият човек”.

Акцията се провежда за пета поредна година в града и е своеобразен лакмус на истинските ценности на обикновените хора. Отговор на въпроса защо те посочват своите фаворити дава кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Всяка една от историите е просто част от ежедневието ни, сигурно има подобни обстоятелства на много други места, но ето, някой е намерил добрия изход и е станал за пример. Струва си да се разбере.

Д-р Жорж Пелев е познат на хиляди семейства в Пловдив, защото в неговите ръце са проплакали новородените им деца. В случая той е бил и единственият лекар, наел се да проследи докрай бременността на жена над 40 години с хипертония, диабет, наднормено тегло, но и огромно желание да роди детето си. И ето, тримесечният Пламен е факт, жив и здрав, а семейството не се колебае дори за секунда на кого дължи това щастие.

21-годишен е убил 55-годишния си баща

21-годишен мъж е убил 55-годишния си баща. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 21-годишният е криминално проявен мъж и е син на жертва...

Кольо Бонев е усмихнат пенсионер, който днес получи не само грамота, но и рамка с красиво напечатано негово стихотворение, посветено на жена му. Хората, които го познават, оценяват тихия му ежедневен подвиг не само да се грижи за болната си от Алцхаймер съпруга, но и да продължава да я обича толкова, че да пише и стихотворения за нея.

Таня Калчева е медицинска сестра, една от все по-оредяващото съсловие у нас. Само че си струва да се прочете какво са написали хората за нея, за да си върнем представата за праобраза на тази толкова хуманна професия. Наричат я милосърдна сестра. Нито тежките нощни дежурства, нито здравната система промениха душата и, са написали нейните пациенти.

Ася Атанасова, Натали Пенева и Таня Аризанова са три красиви млади момичета, които учат за фризьорки. На вид влизат в един стереотип, с който сме свикнали да свързваме купони, партита, мода и развлечения. Е, оказва се, че те трите прекарват голяма част от свободното си време не по тези места, а в дом за възрастни хора. Носят там подаръци и продукти, подстригват старите хора, правят прически на жените, изслушват ги. „Доброто е заразно и нека си пожелаем тази епидемия да се разпространи навсякъде”, са написали в тяхната номинация.

Жана Белева е известен композитор на детски песни, но и човек, който е приел за своя мисия да подари музиката на деца от домове за сираци и на деца с увреждания, тя ходи с малкото си акордеонче при тях, организира концерти, не се уморява, въпреки възрастта си, да помага на деца с таланти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com