Манол Пейков: Славчо Атанасов излъга пловдивчани като борец срещу модела на ГЕРБ

3097
Манол Пейков: Славчо Атанасов излъга пловдивчани като борец срещу модела на ГЕРБ
Снимка: "Мъж на годината"

Известният пловдивчанин и издател Манол Пейков разкри поредния случай, в който “борец срещу модела на управление на ГЕРБ” на местни избори се оказва всъщност основен съюзник на партията на Бойко Борисов.

Поводът е подкрепата, която Славчо Атанасов от "Съединени за Пловдив" даде за кандидата на ГЕРБ за кмет Костадин Димитров само дни след първия тур на изборите. На тях той остана трети, а новият съюз с ГЕРБ беше обявен лично от Борисов при негова визита в града.

Кадър с Борисов и конкурента Димитров

Още: Славчо Атанасов подкрепи кандидата на ГЕРБ за балотажа в Пловдив

Манол Пейков, който е и народен представител от ПП-ДБ, публикува две снимки на Атанасов, направени само с два дни разлика. На първата Атанасов гласува в неделя, а на втората вече е с Борисов и конкурента си Димитров.

“На първата снимка Атанасов, застанал пред урните, приканва пловдивчани да излязат да гласуват, защото "само така може да бъде преодолян моделът на управление от последните 12 години, който докара града до тежка финансова криза" (думите са лично негови). По-малко от 48 часа по-късно – след като вече е станало ясно, че няма да участва в балотажа и още преди да е изстинало тялото на надеждата за промяна, самопровъзгласилият се повелител на промяната вече си стиска ръцете със самия модел на управление от последните 12 години!”, коментира Манол Пейков във фейсбук.

Партньорството на Атанасов с ГЕРБ

В своя пост Пейков представя още доказателства за това, че Атанасов и ГЕРБ отдавна са един и същи модел и партньорството им е възстановено само два дни след изборите. Той публикува графика с гласуванията в предишния общински съвет на Пловдив, когато трябваше да се взимат болезнени за пловдивчани решения.

Още: Окончателните резултати в Пловдив са ясни

“От третата снимка разбираме, че в пловдивския общински съвет ГЕРБ и "Съединени за Пловдив" (макар и в предишните си одежди) на практика са гласували заедно ПРОТИВ обществения интерес в четири от петте най-важни вота от последните четири години гласувания. С други думи, Славчо е излъгал не когато се е здрависвал с Костадин Димитров, а когато е говорил за себе си като носител на промяна”, написа Пейков.

Всъщност историята показва, че на всеки 4 години пловдивчани са лъгани по един и същи начин. Отглежда се политическа алтернатива на статуквото, която после се присъединява към това статукво. През 2019 г. в “Съюз за Пловдив” главната роля изпълняваше Дани Каназирева, която се бореше срещу порочния модел на управление на ГЕРБ. С тези послания тя спечели доверието на част от пловдивчани, което по-късно изтъргува срещу мястото на областен управител, а после и на народен представител от ГЕРБ.

Сега Славчо Атанасов изгради кампанията си върху обещанията, че ще се бори с модела ГЕРБ, който управлява Пловдив вече 12 години. За този модел Атанасов твърдеше, че е докарал града до тежка финансова криза и заяви, че възнамерява да го преодолее чрез кандидатурата си. Но това беше до преди две денонощия, преди да джироса подкрепата си за Димитров.

“Ако не искате още четири години от същото – излезте и гласувайте! Гласувайте на 5 ноември, за да покажете, че изборът не е техен, а ваш!”, призовава Манол Пейков.

Още: Кандидатът на ПП-ДБ за Пловдив: Останалите ще ме подкрепят срещу ГЕРБ на втори тур

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие"

Наказват служителя на ДАИ, който свали номера на паяка, вдигнал колата му

Влак и камион се сблъскаха в Пловдив

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com