Монтират нови информационни табели по спирките в Пловдив

13858
Монтират нови информационни табели по спирките в Пловдив

Нови информационни табели ще бъдат поставени по спирките в Пловдив. Те ще дават пълна информация за маршрутите на автобусите, които минават в този район.

Дизайнът ще бъде готов тази седмица, но вероятно таблата ще са с големина един метър. Таблата ще бъдат поставени под навесите на всички спирки в града. Информирацията съобщи Александър Държиков, заместник-кмет по транспорта.

В Пловдив свързват кв. "Прослав" и "Коматевско шосе"

"Коматевско шосе" и квартал "Прослав" в Пловдив може да бъдат свързани чрез пътна артерия. Тя ще дублира вътрешния ринг на Пловдив, съо...

Монтирането на табелите ще започне до седмица.

До момента Общината е издала разрешение за концесия 3 от общо 40 спирки в града по индивидуални проекти. Администрацията държи обектите да с минимална търговска площ.

Междувременно стана ясно, че започва приемането на заявления за издаване на карти за пропускане на живеещите в "зелената зона" в квартал „Капана”, която влиза в сила от 1 ноември. Годишната такса е в размер на 50 лева, припомнят от Общината, информира Радио Пловдив.

От началото на следващия месец пешеходни стават улиците „Христо Дюкемджиев”, части от „Загреб”, „Златарска”. Така се създава една добра пешеходна зона в този квартал”, коментира Държиков. С новите правила „Капана” остава с два входа – от улиците „Алцеко” и „Йоаким Груев”. За изход ще се ползва улица „Фредерик Жолио Кюри”.

Ремонтират спешно подлеза на бул. "България" в Пловдив

Спешен ремонт се извършва на подлез на бул. „България”, в отсечката между ул. „Васил Левски” и бул. „Цар ...

Разширява се и "синята зона" в района на Гръцкото консулство. В нея се включват улиците „Пейо Яворов”, „Петьофи” и „Петко Тодоров” - между „Преслав” и „Константин Фотинов”. Кметът Иван Тотев допълни, че приходите от паркирането с есемеси се увеличават. На ден се изпращат по 2000 съобщения. Постъпленията общо от Синя зона за месец са близо 300 хиляди лева или 3 милиона и 500 хиляди лева годишно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com