Награждаването на лауреатите от Рожен се провали, участниците си тръгнали рано

5347
Награждаването на лауреатите от Рожен се провали, участниците си тръгнали рано

Церемония по награждаването на лауреатите от Националния фолклорен конкурс "Рожен" се провали, пише Дарик нюз. Причината за отпадането на заключителната част, е в отсъствието на повечето участници, които трябваше да получат отличия. Заради задръстванията по пътните артерии към Рожен и от него, повечето участници предпочетоха да си тръгнат по-рано, тъй като имаха притеснение за предвижването. Освен, че движението по пътя Смолян – Пловдив бе натоварено през неделният ден, сериозен трафик имаше и по обходния маршрут , Пампорово-Девин – Кричим. От община Смолян се ангажираха, всички заслужили участници на Рожен, да си получат отличията. Задръстванията по пътните артерии, около Родопския връх бе и през трите дни на събора.

Общо 8 100 участници се изявяваха на Роженските поляни.

Движението от връх Рожен и в двете посоки е натоварено

Натоварено е движението на връх Рожен и в двете посоки - Устово и Чепеларе, съобщи дежурният от Областно пътно управление – Смоля...

Зам.-министърката на туризма Ирена Георгиева закри официално събора, като заяви, че в бъдеще тази инициатива ще бъде подкрепено от Министерството по туризма.

По преценка на организаторите, през трите дни на Роженски събор са преминали около 350 хиляди души. интереса към най-голямото фолклорно събитие в Родопите бе определен, като невиждан до сега. Организаторите на събора, който се проведе след девет годишно прекъсване имат амбицията той да се състои и догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив