Община Пловдив поема управлението на два исторически имота

16537
Община Пловдив поема управлението на два исторически имота

Правителството предостави безвъзмездно на Община Пловдив два имота за управление, които са публична държавна собственост.

Това са Данчовата къща и Къща Бирдас – недвижими културни ценности от национално значение. Община Пловдив притежава необходимия ресурс и капацитет за реставрация, експониране и интегриране на имотите в живота и структурата на града.

Пловдив събра на първа среща бизнес клъстери с над 1 000 фирми членове

„В региона на Пловдив е един от най-мащабните инвестиционни проекти на България – Тракия икономическа зона, за чието развит...

С промени в ПМС 54/2010, с което е приет Устройствения правилник на Министерството на отбраната, за нуждите на Националната гвардейска част е предоставен първият етаж от сграда №6 на бул. „Асен Йорданов” в София. В момента гвардейците ползват останалата част от сградата. До юни м. г. първият етаж е ползван от Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”, чиято изпитвателна лаборатория вече е преместена на друго място, специално проектирано и ремонтирано да задоволява специфичните изисквания за работа.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот в местността „Пъня” край с. Румянцево в община Луковит. Имотът – бивша ветеринарна лечебница със съответните помощни сгради, разположени на площ от 1,8 дка, е с отпаднала необходимост за Областната дирекция по безопасност на храните – Ловеч.

За изграждането на подводен линеен обект за отвеждане на пречистени от пречиствателната станция в Созопол отпадъчни води правителството учреди безвъзмездно право на строеж върху морското дъно в границите на вътрешните морски води и териториалното море, в полза на общината. Сервитутът на обекта е 12 дка. Община Созопол е в процес на изпълнение на интегриран проект за водния цикъл на града, финансиран по ОПОС 2007-2013.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com