Площад "Централен" в Пловдив готов до края на 2019-а година, отварят подлеза на "Гладстон" през март

1871
Площад "Централен" в Пловдив готов до края на 2019-а година, отварят подлеза на "Гладстон" през март
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

С 33 гласа "За", 6 "против" и 1 "въздържал се" общинските съветници решиха окончателно каква ще бъде настилката на площад "Централен" в Пловдив - а именно гранит и бетон земелрок. 

Площадът се разделя от две антични улици: едната минава покрай Форум - Запад, а другата отива към подлеза на "Тримонциум", като между тези две улици е така наречената агора. Площта от тези „улици“ и агората ще бъдат от гранит, а всичко останало земелрок. До днешното предложение до Общински съвет се стигна след заседание на разширен състав на експертния съвет и обществени обсъждания. 

Мистерията на британските гробища в Пловдив (СНИМКИ)

В централния гробищен парк на Пловдив има един обособен парцел на метър по-ниско ниво от останалите, ограден с каменен зид и перфектно ...

"Надявам се, че в рамките на следващата година ще имаме нов площад. След днешното решение инженерите на Община Пловдив ще могат да работят за самата настилка – поръчка, доставка. 2019-та година със сигурност ще се открие площад "Централен", преди или след изборите, важното е, че ще имаме нов площад", заяви пред журналисти след гласуването кметът Иван Тотев. 

Относно ремонта на подлеза под площада, кметът обяви, че той ще бъде завършен през март догодина, като двата проекта нямат общо, тъй като вървят с два различни линейни графика. "Надявам се до месец да пуснем булевард „Цар Борис Трети Обединител“ за движение. Подлезът на „Гладстон“ засега ще бъде пуснат през месец март, тъй като се оказа, че ремонтът е доста сложен и изисква подмяна на цели платна, което увеличава работата и срока. Редовно се провеждат оперативки, като проектантът предвижда какво трябва да се направи своевременно. Някои неща не бяха ясни преди да започне реалната работа. Целта ни е качествен основен ремонт, какъвто не е правен повече от 30 години и какъвто е повече от наложителен", категоричен бе Тотев. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com