Пловдив получава 16 млн. лв. държавно финансиране

2109
Пловдив получава 16 млн. лв. държавно финансиране

Пловдив ще получи държавното финансиране в размер на 16 млн. лева за проекта „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след работна среща с участието на посланика на Австрия Роланд Хаузер и президента на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър, която се проведе в археологическия обект „Малката базилика“, предаде „Фокус“.

Първите 5 млн. лева ще бъдат преведени до 10 дни, увери Борисов. „В сряда ще променим постановлението на Министерски съвет от април 2015 година, тъй като е с изтекла сила. В средата на следващата седмица парите ще бъдат преведени така, както сме ги разграфили по 5 млн. лева до 2019 година“, посочи премиерът.

Борисов даде 10-дневен срок за сертифициране на камерите по пътищата

Премиерът Бойко Борисов даде 10-дневен срок за сертифициране на камерите по пътищата. Това заяви той пред журналисти в Пловдив, предаде...

Той припомни, че от републиканския бюджет вече са преведи 4 млн. лева за зоопарка в Пловдив. Със сумата от 5 млн. лева, която ще бъде преведена през следващата седмица, ще бъдат финансирани обектите от културната инфраструктура. Борисов подчерта приноса на фондация „Америка за България“, която ще финансира 8 230 000 лева в бъдещия археологически обект Голямата базилика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com