X
 
 

Пловдивска фирма ще ремонтира базата на Главна прокуратура в Цигов чарк

1373 0
Пловдивска фирма ще ремонтира базата на Главна прокуратура в Цигов чарк
Снимка: Actualno.com
Пловдивската фирма „Валдор 60“ ООД е избрана ремонтира учебната база „Цигов чарк“ - Батак, стопанисван от Главна прокуратура. Договорът с нея е на стойност 2 277 600 лева с ДДС.

Седем са били участниците в процедурата за избор на изпълнител – ДЗЗД „Проектстрой“ (с участници „Панов“ ЕООД и „Е-Плант“ ООД; ДЗЗД „ГДС-Руен“ (с членове „Руен Холдинг“ АД и „Георгиев Дизайн Студио“ ЕООД); „Електролукс Табаков и Синове“ ООД; „Клас Бойчев“ ЕООД; „Валдор – 60“ ООД; „Делчев Инженеринг“ ЕООД и „НСК София“ ЕООД.

В хода на конкурса всички останали претенденти са били отстранени заради несъответствия с изискванията на възложителя, като изпълнения на непредвидени дейности. Един от тях например в офертата си е написал, че ще прави „нагнетателна и смукателна инсталация на стрелбище за малокалибрено оръжие“, а стрелбище в „Цигов чарк“ няма.  

Договорът ще се изпълни с бюджетни средства, част от тазгодишния бюджет на прокуратурата, който е на обща стойност 260 млн. лв.

В базата "Цигов чарк“ има множество къщички, част от които с изглед към язовира. Тя разполага със 120 места за настаняване и е сред любимите места на служителите в държавното обвинение за отдих и провеждане на семинари.

Поземленият имот е на югозападния бряг на язовир Батак, с обща площ около 30 000 кв.м. Той е предоставен в управление на Висш съдебен съвет за нуждите на Прокуратурата на Република България.

 

Учебната база се състои от двуетажна административна сграда със застроена площ 240 кв.м., двуетажна сграда за обществено хранене с площ 378 кв.м., едноетажна сграда за обществено хранене с площ 30 кв.м и едноетажна селскостопанска от 149 кв.м.

В терена са разположени 19 бунгала, фитнес център с площ 406 кв.м.  битова сграда от 180 кв.м, караулно, сгради със стопанско предназначение. Обособени са два басейна – основен и малък, хидрофор, соларна инсталация, спортни съоръжения. 

Срокът за изпълнение на договора за проектиране, СМР и авторски надзор е 290 календарни дни.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...