Ще има ли нови плочки за частния имот на площад "Централен" в Пловдив?

751
Ще има ли нови плочки за частния имот на площад "Централен" в Пловдив?
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Община Пловдив ще издаде заповед за достъп до заградения имот на площад "Централен". Това обяви пред журналисти кметът на града Иван Тотев. По този начин общинската администрация ще може да ремонтира подлеза на "Гладстон" и в частта, която попада в границите на този терен.

"Ще влезем, ще се направи ремонтът на подлеза, а след това трябва да оставим имота в същото състояние, в което е бил при влизането ни", поясни градоначалникът. От общината се надяват до март 2019-а, когато се очаква да започне полагането на новите плочки, да се стигне до консенсус и площадът да бъде ремонтиран и в тази част. Другият вариант тук да бъде поставена също новата настилка е, ако собствениците, които са 40 на брой, разрешат официално това.

"Между самите собственици има неразбирателства, като един от тях отново е поискал сумата от 1 милион лева. Ние обаче сме склонни да платим оценката, която е дадена от лицензиран оценител, а със сигурност тя не е толкова. Сега ще имаме още един кръг от преговори и се надявам да стигнем до разумно за всички решение, а именно да се възложи оценка на лицензиран оценител и да се види каква е оценката. Ако имаме съгласие, ще внесем предложение в Общинския съвет", уточни Тотев. Той допълни, че веднъж е била поискана сума от 400 000, друг път - от 600 000 лева, но тези суми са по-скоро плод на емоции. Кметът на Пловдив бе категоричен, че на този терен община Пловдив никога няма да позволи каквото и да е строителство, така че една сделка би била от полза и за самите собственици, а като основен проблем се явява цената. "За този имот се водят общо три дела, включително и между самите собственици. Казусът е сложен, но ще работим за разрешаването му", завърши кметът.

Спорният парцел, който в момента е заграден, се намира до Централната поща в града и се простира на площ от близо 300 квадратни метра. На това място имаше павилиони, които бяха съборени преди година от общината, въз основа на решение на Върховния административен съд. Собствениците им обаче обявиха, че притежават всички нотариални документи, като се заканиха да направят всичко възможно, за да си върнат земята и да получат обезщетение за съборените сгради.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com