Смениха управителя на онкоцентъра в Пловдив

3685
Смениха управителя на онкоцентъра в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници приеха смяната на управителя на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив, съобщава Topnovini.bg. С 27 гласа "за", 21 "против" и без въздържали се те утвърдиха на поста д-р Красимир Вальов на мястото на досегашния шеф д-р Калин Калинов.

"За мен сега стана ясно защо бях извадена от комисията за конкурса", заяви Дани Каназирева от "Обединение за Пловдив". "Не унижавайте лекарите, не ги противопоставяйте един на друг", призова тя, обръщайки се персонално към кмета Иван Тотев.

Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе започнаха протест срещу подготвяните промени в Закона за лечебните заведения, с които...

"Оценявал съм не името и ЕГН-то на кандидатите, а работата им и отговорите на въпросите. Компромиси няма да правя, не искам да влияя на гласуването на колегите", заяви членът на комисията Димитър Христозов от ГЕРБ:

"Когато и да изгоните вашия коалиционен партньор, който е министър на здравеопазването, все ще е късно. Смяната на управител на онкологичния център води точно към целта на министъра да бъде ликвидирано лечебното заведение", каза пък Николай Радев от БСП. Изказването му бе контрирано от Спас Гърневски, който призова да не се използва казусът за политическа агитация.

"Изненадана съм, че председателят на комисията Илиан Иванов е нарушил изискването за оценката, която трябва да се формира с точност до 0.25", Учкунова "Не противопоставяйте двамата прекрасни лекари д-р Калинов и д-р Вальов един на друг, направете така, че всеки от тях да продължи да работи, както досега". Тя декларира, че ще гласува против заедно с колегите си от групата.

Илиан Иванов отговори, че комисията е работила според всички правила и по закон, докато други хора, участници в процедурата, са нарушили процедурата, като са изнесли неправомерно резултати от класирането и оценките на кандидатите.

Слави Георгиев заяви, че абсолютно немотивирано е подменен съставът на цялата конкурсна комисия и липса на представители на всички групи общински съветници. Съществено е нарушена процедурата на втория етап, когато за 40 минути са изчетени програмите на двамата кандидати, подчерта той.

Медиците от онкоцентъра излизат на протест пред театъра в Шумен

Протест на лекарите от Комплексния онкологичен център (КОЦ) ще се проведе на 28 май от 18 часа пред Драматичния театър в Шумен, съобщих...

Мариана Димитрова от "Обединение за Пловдив" разчувства всички в залата с изказването си. "Днес всички пациенти на Онкото чакат, там всеки влиза под час, а ние сме докарали лекарите. Аз съм пациент, утре съм на процедура - елате с мен, да видите, че лекарите, базата, всичко е на световно ниво. Нека ги оставим да работят, както трябва", каза тя. Димитрова предложи конкурсът да бъде отложен и да бъде насрочен нов.

"В момента си играят с вас, вие сте прекрасни лекари, но сте изключително политически неопитни, бих казал, че сте едни политически бебета. Не се осавяйте да ви манипулират", обърна се кметът на Пловдив Иван Тотев към присъстващите лекари. Според него това, което се случва, е странно. "Вальов не е политическа кандидатура, той не е близък до ГЕРБ", заяви Тотев. По думите му бъдещето на Онкодиспансера е свързано единствено с решенияат, взимани в залата на Общинския съвет.

"Един директор не може да убеди министъръ в каквото и да е, ако не се намеси Община Пловдив", смята Тотев. "Не подкрепяме политиката на Москов и никога не сме я покрепяли. Нашата политика е развитие на КОЦ-а, разширяване и това ще стане не защото Х или Y е там, а защото Пловдив има нужда от това", отсече пловдивският кмет.

Думите му бяха посрещнати от лекарите със скептични реплики и ропот. Председателят Илко Николов пък ги призова да сдържат емоциите си.

По предложение на Лилия Учкунова бе дадена думата на д-р Динев от КОЦ-а. "В лицето на управителя д-р Калинов видях човек, който е готов да помага, да работи, да признае грешките си, когато не е прав. Към момента сме категорично против на базата на този конкурс, който дава нереални резултати, и против смяната на д-р Калинов без някаква реална мотивация", заяви той. Д-р Динев подчерта, че Комплексният онкологичен център отчита много добри резултати, че лекарите имат мотивация да работят. "За нас времето е много важно, ние сме тези, които се грижат за най-болните хора.

Общинският съвет в Шумен против закриването на онкоцентъра

Общинските съветници в Шумен излязоха със становище относно промяната в закона за лечебните заведения, касаеща сливане на онкологичните...

Искаме да се противопоставм с всички сили на тази смяна в критичния за нашата болница момент", каза още анестезиологът от КОЦ. "А що се касае за определението "полотически бебета", искам да кажа на кмета Тотев, че преди 20 години съм се върнал оттам, закъдето той е тръгнал", отсече д-р Динев.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив