Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив започва акцията "В търсене на добрия човек"

02 май 2018, 08:51 часа • 674 прочитания

За седма поредна година в Пловдив ще се проведе акцията "В търсене на добрия човек". Това съобщиха за Радио „Фокус”- Пловдив организаторите от Община Пловдив, Националния алианс на хора с редки болести, Асоциация Наследствен ангиоедем и Професионална гимназия по хранителни технологии и техник.

Акцията ще се проведе на 10 май (четвъртък) от 11.00 до 18.00 часа срещу стълбите на Каменица (главната улица). Цели се да се издирят най-добрите пловдивчани, предложени от съгражданите си. Организаторите посочват, че не само празниците са времето, когато се обръщаме към семейните и общочовешките ценности, а и обикновените делници.

Те канят всички на „Пункта на добротата”, за да разкажат историята на техен близък, приятел или човек, на когото се възхищават и който служи за ориентир за нравствена доброта, социална отговорност, отзивчивост и съпричастност към проблемите на другите. Ученици от ПГХТТ ще организират „Патрули на добротата“ и ще разговарят с минаващите за доброто около тях. Според организаторите на акцията хората, които ни мотивират да бъдем по-добри, заслужават да им благодарим по един нетрадиционен начин, като ги удостоим с нашите грамоти – приз „Най-добрия човек“, които ще бъдат раздавани на акцията.

Номинации ще се приемат и на email: dobria_chovek@abv.bg.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес