Заместник-кметът на Куклен обвинен в подкуп

5602
Заместник-кметът на Куклен обвинен в подкуп
Снимка: БГНЕС

Замeстник-кметът на община Куклен Костадин Павлов е обвинен в подкуп, търговия с влияние, длъжностно престъпление и документни престъпления, съобщиха от окръжна прокуратура Пловдив, цитирана от БГНЕС.

Павлов е обвинен за това, че през периода месец април - 14.05.2013 г. в Куклен в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - заместник-кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността "Кмет на Община Куклен", при условията на посредствено извършителство чрез Ангел Ярев, е приел дар-пари в размер на 3000 лева от Надежда Минчева, за да извърши друго престъпление във връзка със службата си - подкуп.

Спират движението по Околовръстното на Пловдив

Утре, 19 май, временно ще бъде спряно движението по околовръстния път на Пловдив. Ограничението важи за всички пътни превозни средства,...

На 14.05.2013 г в гр. Пловдив и гр. Куклен Павлов е превишил властта и правата си по Закона за обществените поръчки, като е отворил пликовете, съдържащи ценовите оферти на участниците, запознал се е със съдържанието им, сверил ги е с ценовата оферта на "Надежда-2000" ЕООД, в обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение-гр. Куклен и за Домашен социален патронаж- гр. Куклен", с цел да набави за другиго-"Надежда-2000" ЕООД-гр. Пловдив, облага- парични средства в размер на 74 327 лева, представляващи стойността на едногодишен договор по обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение - гр. Куклен и за Домашен социален патронаж - гр. Куклен" и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в сериозно накърняване на авторитета и доверието в местната власт - длъжностно престъпление.

На 14.05.2013 г Павлов е скрил чужди документи-ценови предложения на "Надежда-2000" ЕООД-гр. Пловдив, внесени от кандидата "Надежда-2000" ЕООД-гр. Пловдив в Община Куклен по обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение-гр. Куклен и за Домашен социален патронаж-гр. Куклен", с цел да причини другиму - на "Петров комерс" ЕООД-гр. Пловдив, "ВВВ-Дистрибуция и логистика" ЕООД-гр. Асеновград и "ЕС ЕНД ДИ Корпорейшън" ЕООД-гр. Пловдив вреда и да набави за себе си и за "Надежда-2000" ЕООД-гр. Пловдив облага -документно престъпление-укриване на документи.

На 10.06.2014 г. Павлов е приел от Надежда Минчева, при условията на посредствено извършителство чрез Ангел Ярев, дар-пари в размер на 1200 лева, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение  от длъжностно лице-правоспособен юрист Айтен Салим, член на комисия за провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка, във връзка със службата му /по провеждане на открита процедура по ЗОП с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение- гр. Куклен и за Домашен социален патронаж - гр. Куклен", назначена със заповед №429/27.05.2014 г на зам.кмет, изпълняващ длъжността Кмет на Община Куклен-Костадин Павлов - търговия с влияние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com