Започна изложението "Природа, Лов, Риболов 2019" в Пловдив

10803
Започна изложението "Природа, Лов, Риболов 2019" в Пловдив
Снимка: Божилова

Миналата година приходите от ловния туризъм у нас са се увеличили с 900 000 лв в сравнение с предишната, а общата сума е 7.5 млн лв, имаме много и с отлични качества дивеч, а това привлича ловци от другаде. Това стана ясно днес (27 март) при откриването на 35-тото издание на Международното изложение "Природа, Лов, Риболов" в Международен панаир- Пловдив. То бе открито от министъра на земеделието и горите Румен Порожанов и по традиция привлича интерес на широката публика.

Тази година Съюзът на ловците и риболовците у нас празнува 135-тата си годишнина и заедно с Министерството на земеделието и горите е съорганизатор на проявата, която по традиция се радва на голям интерес. Тази година участват 50 фирми, може да се намерят както муниции, облекла, въдици, лодки, високопроходими автомобили, джипиес за ловни кучета, така и трофеи и живи животни. У нас ловците също се увеличават, само миналата година нови 1443 са получили билет и са се включили в ловните дружинки в цялата страна. Общият им брой е 6893.

Задължението на ловните дружинки да опазват природата и да се грижат за дивеча е особено актуално сега, когато през дивите прасета в страната ни влезе африканската чума. Проблем се оказва и съжителството на териториите, обитавани от дивеч с обработваеми земи. Щети се нанасят и от двете страни, препаратите за агрозащита понякога се оказват смъртоносни за тях, от друга страна дивите животни нанасят на места вреда на културите, а законодателството ни не е предвидило точно този вид отношения.

Докато в палата 3 на Международен панаир Пловдив посетителите разглеждат експонатите, на откритата площ се провеждат демонстрации с коне тежковози, екстремно байк шоу, ще има изложба на ловни кучета, състезание по стрелба, а за децата - риболов на Гребния канал в Пловдив.

Успоредно с изложението "Природа, Лов, Риболов", на откритите площи днес започна още едно изложение, което също се радва на голям интерес - "Цветна пролет". От пораснали палми до разсад за билки, екзотични цветя, храсти, фиданки на плодни и декоративни дръвчета до всевъзможни аксесоари, необходими при грижите за зелената природа могат да се намерят в дните до неделя. Те са наречени "Дни на семейството, свободното време, хобито и модата" и предлагат от утре още Европейски панаир на предприятия от социалната икономика и Италиански фестивал на красотата и прическата от 29 март. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com