АБВ е против добива на шистов газ в България, отсече Ивайло Калфин

16514
АБВ е против добива на шистов газ в България, отсече Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Три основни въпроса зададоха гражданите при посещението на представители на Национална инициатива АБВ в Североизточна България – за проучването и добива на шистов газ, за разходването на средствата по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" на правителството и за младежката безработица.

АБВ категорично е против проучването и добива на шистов газ в България, заяви евродепутатът Ивайло Калфин. И допълни, че енергийната независимост на България не е свързана с добива на шистов газ. Тезата си срещу добива на шистов газ Калфин защитава от години.

Калфин отново настоя за прозрачност при обществените поръчки

За пореден път евродепутатът Ивайло Калфин попита защо информацията за обществените поръчки, проведените търгове по тях и изобщо публич...

Във Варна той отново застъпи становището за липсата на яснота и прозрачност при разпределянето на средствата за подкрепа на регионите. И коментира, че критериите, по които са оценявани проектите, са неубедителни, а парите са разпределяни по политически и правителствени симпатии.

"Настояваме всички поръчки да станат веднага достъпни в интернет - кои са конкретните проекти, които се работят, кои са изпълнителите, които ги извършват", заяви Калфин. Пред жителите на Варна той отново подчерта необходимостта информацията за обществените поръчки, проведените търгове по тях и изобщо публичният отчет за това как се харчат средства, да бъдат на разположение в интернет. И периодично тази информация да се опреснява, за да е ясно до къде е стигнало изпълнението на всеки проект и колко средства са изплатени по него.

Ивайло Калфин настоя такъв регистър да бъде направен и за европейските средства. "На тези, които получават средства по оперативните програми за разясняване на европейските политики. Искаме регистър на публичните средства, които се отпускат чрез насърчителна банка", заяви Калфин.

В морската ни столица Калфин подчерта острата нужда от реформа в образованието – един от основните приоритети на АБВ. Реформата трябва да обхване всички ученици, не само отпадащите, коментира Калфин и допълни, че системата в момента създава млади хора с дипломи и без алтернатива за работа.

Калфин: Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов

Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов. Това заяви в Добрич Ивайло Калфин от Национална гражданска инициатива АБВ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Какво да правите, ако цветовете на доматите падат
Какво да правите, ако цветовете на доматите падат

Падащите доматени цветове са сериозен проблем, поради който градинарят може да остане без реколта от домати. Основната причина за това неприятно...