АБВ потвърждават подкрепата си за президентската двойка Радев-Йотова

6640
АБВ потвърждават подкрепата си за президентската двойка Радев-Йотова
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

АБВ потвърждават подкрепата си аз президентската двойка Радев-Йотова."Потвърждаваме категорично подкрепата си за Радев и Йотова. Считаме, че президентът Радев и вицепрезидентът Йотова нямат алтернатива", заяви лидерът на АБВ Румен Петков и съобщи, че още от понеделник са се обърнали към своите структури за съответни организационни действия за мотивиране на гражданите да гласуват. "Отговорното поведение е участие в изборите и апелираме за подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова", добави той.

Румен Петков поздрави избрания за депутат представител на АБВ Владимир Маринов и изрази увереност, че ще е активен нужен на обществото народен представител.

Румен Петков участва в XVII Международна конференция за ролята на медиите в борбата с тероризма

Румен Петков, в качеството му на председател на Общото събрание на Международния институт по сигурност и сътрудничество, участва в XVII...

Владимир Маринов, който беше депутат от АБВ и в 46-я парламент, чрез парламентарната група на БСП за България, бе избран за народен представител и в новото 47 Народно събрание. Той  изрази надежда, че избирателите няма да останат безразлични към балотажа тази неделя и също апелира за подкрепа на двойката Радев - Йотова. Изборът е много важен - линията на изчистване от практиките, наложени последните 10 -11 години, трябва да бъде продължена, подчерта той.

 "Считам, че политическите сили, които заявяват и започнаха вече преговорен процес по структуриране на мнозинство, което да състави редовно правителство, ще продължат тази линия и считам, че нямаме друг избор - кризата в здравеопазването, инфлацията, бюджет 2022 са на дневен ред, но не след един месец, те са на дневен ред буквално утре. Ако тук няма политическа воля и ако няма единомислие по основните теми и приоритети, то проблемът много скоро ще се задълбочи в тези сфери и излизането ще е много трудно", заяви той.

Маринов посочи, че пред държавата стоят задачи, чието решаване веднага е от жизнена важност и предизвикателство за бъдещия кабинет. Следващото Народно събрание трябва да работи така, както скоро не е работило - на много високи обороти и изключително отговорно, защото предстои приемане на тежки решения и на отговорни решения, отбеляза още Маринов.

Той каза още, че намира за логично да бъде съставено редовно правителство с ясни приоритети и политики, а не с определяне на персонален състав. "Не виждам проблем когато сме уточнили по кои политики нямаме различия, дали изпълнителят на тези политики ще се казва Иван, Владо или Румен - въпросът е те да бъдат от полза на българското общество", добави Маринов. 

Румен Петков: Да си дадем сметка дали "промяната" няма да ни изпрати към по-лошо от това, срещу което почтените хора протестирахме

"Лозан Панов се оплака, че Румен Спецов, шеф на НАП, провел разговор с него, в който го заплашил и рекетирал (изнесеното от Панов дейст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика