X
 
 

Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?

7242 0
Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?
Снимка: БГНЕС
Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса от 244 кв. м. Това пише сайтът за разследваща журналистика "Биволъ". Славчев е един от хората, които би трябвало да разследват Георгиев и евентуално да вземат решение за отстраняването му от поста по процедурата на Антикорупционния закон.

В декларацията на Славчев е отбелязано, че терасата от 244 кв. метра струва 38 000 лв. В Имотния регистър се вижда, че същата остъклена тераса е изповядана на цена 216 419 лв., но придобивката е съвместна, а не само на Славчев.

От публикувани снимки през Google Earth личи, че постройката е със солиден покрив и е напълно пригодена за целогодишно обитаване.

Достъп до терасата имат три апартамента на първия етаж на сградата на ул. "Нишава" 4 в кв. "Хиподрума". Един от тях е собственост на Антон Славчев, а другият е на неговата близка Зорница Атанасова Тодорова. Третото жилище се води “ателие” и е закупено от брата на Антон Славчев – Светослав, който също се е включил в купуването на терасата.

Според "Биволъ" цената на апартамента на Антон Славчев е очевидно под всякакви пазарни стойности, тъй като той е платил за 62,6 кв/метра и три гаража (17,13 и 13 кв.м.) само 29 251 лв. В декларацията му те са описани по следния начин: апартаментът “18 639 лв. и приращение” и гаражите “10 610 и приращение”.

Тодорова пък е платила 20 140 лв. за 64 кв. метра. Така средната цена на жилищата им се оформя около 150-160 евро на кв.м, а на гаражите по 100 евро на квадрат. По същото време в "Хиподрума" са изповядвани сделки на цени от близо 1000 евро на кв.м., показва статистиката за средни цени на продажбите в сайт за недвижими имоти.

Антикорупционният шеф последва съвета на Борисов и излиза в отпуск

Във връзка с обявената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка заради имуществото ми, ще съдействам в пълна степен на разследващите ...

Става ясно, че братът на Славчев е дал доста повече – 97 946 лв. за ателие от 80 кв. метра или 620 евро на кв. метра.

От "Биволъ" публикуваха и снимка на Антон Славчев с покойния Константин Димитров-Самоковеца от операция по негово задържане с коментар: "Хуманни времена бяха. Задържат най-големия контрабандист лежерно, със шеги и закачки. Няма пранги, маски, жилетки... А сега колко са строги с Иванчева".

Припомняме, че повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев - председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура извършване на проверки по реда на Закона за съдебната власт.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално