X
 
 

Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?

6622 0
photo of Апартаменти и тераси: Заместник-шефът на КПКОНПИ също не декларирал пълната цена на имот?
Снимка: БГНЕС
Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса от 244 кв. м. Това пише сайтът за разследваща журналистика "Биволъ". Славчев е един от хората, които би трябвало да разследват Георгиев и евентуално да вземат решение за отстраняването му от поста по процедурата на Антикорупционния закон.

В декларацията на Славчев е отбелязано, че терасата от 244 кв. метра струва 38 000 лв. В Имотния регистър се вижда, че същата остъклена тераса е изповядана на цена 216 419 лв., но придобивката е съвместна, а не само на Славчев.

От публикувани снимки през Google Earth личи, че постройката е със солиден покрив и е напълно пригодена за целогодишно обитаване.

Достъп до терасата имат три апартамента на първия етаж на сградата на ул. "Нишава" 4 в кв. "Хиподрума". Един от тях е собственост на Антон Славчев, а другият е на неговата близка Зорница Атанасова Тодорова. Третото жилище се води “ателие” и е закупено от брата на Антон Славчев – Светослав, който също се е включил в купуването на терасата.

Според "Биволъ" цената на апартамента на Антон Славчев е очевидно под всякакви пазарни стойности, тъй като той е платил за 62,6 кв/метра и три гаража (17,13 и 13 кв.м.) само 29 251 лв. В декларацията му те са описани по следния начин: апартаментът “18 639 лв. и приращение” и гаражите “10 610 и приращение”.

Тодорова пък е платила 20 140 лв. за 64 кв. метра. Така средната цена на жилищата им се оформя около 150-160 евро на кв.м, а на гаражите по 100 евро на квадрат. По същото време в "Хиподрума" са изповядвани сделки на цени от близо 1000 евро на кв.м., показва статистиката за средни цени на продажбите в сайт за недвижими имоти.

Антикорупционният шеф последва съвета на Борисов и излиза в отпуск

Във връзка с обявената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка заради имуществото ми, ще съдействам в пълна степен на разследващите ...

Става ясно, че братът на Славчев е дал доста повече – 97 946 лв. за ателие от 80 кв. метра или 620 евро на кв. метра.

От "Биволъ" публикуваха и снимка на Антон Славчев с покойния Константин Димитров-Самоковеца от операция по негово задържане с коментар: "Хуманни времена бяха. Задържат най-големия контрабандист лежерно, със шеги и закачки. Няма пранги, маски, жилетки... А сега колко са строги с Иванчева".

Припомняме, че повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев - председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура извършване на проверки по реда на Закона за съдебната власт.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 2 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...

Последно в Актуално