Бойко Борисов: Ще променим днес заповедта за парковете (ВИДЕО)

10788
Бойко Борисов: Ще променим днес заповедта за парковете (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ще променим днес заповедта за парковете, а всеки кмет да решава кога да я приложи. Това каза пред журналисти в Южния парк премиерът Бойко Борисов. 

От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова поясни, че това означава, че новите правила, при които родителите могат да разхождат децата си в парка, ще важат от утре.

Преждевременна отмяна на извънредното положение не би означавала, че карантината ще падне на 13 май или по-рано, посочи още премиерът Борисов. „Тя ще остане със сигурност, и то за дълго време. Затова правим всички тези усилия за парковете и евентуално за планините. В другите държави има военно положение – забрана да излизаш от вкъщи: в Гърция, Турция, Албания, Сърбия. При нас е свободия, ако погледнете. Нека удържим натиска върху болниците и медицинските лица. Основната ни цел е да запазим - имаме още 500 празни легла в София. Това ни е границата“, допълни още министър-председателят.

Предлагаме в интервала 09:30 – 18:30 в парковете да могат да се разхождат родители с деца до 12-годишна възраст, отбеляза на свой ред Фандъкова. Стана ясно, че останалото време ще бъде отредено за разхождане на кучета. Фандъкова подчерта, че във времето за родители с деца, ще могат да се разхождат и бременни жени, но призова това да не се превръща в масова практика. Няма да се допускат повече от двама възрастни, които да разхождат децата. Това означава, че майката и бащата могат да разхождат децата си, колкото и на брой да са те, но в никакъв случай не могат да правят семейни сбирки в парковете. 

Слави: Аз много искам да благодаря на Бойко Борисов

Снощи Бойко Борисов говори 50 минути в праймтайма на националните медии, на които той ще помага. За сведение – снощи италианският...

"Създадохме организация в 8 парка на София да може след препоръка на Щаба и промяна в заповедта да пуснем в парковете в определени часове определени групи хора. Направили сме много ясни схеми на 8 големи парка в София, като са обозначени маршрутите. Имаме брошури, във всеки парк има ясно обозначени маршрути. Всички правила, които са задължителни и препоръчителни, също са изписани", посочи столичният кмет, цитирана от агенция "Фокус".

Освен това се забранява ползването на детските съоръжения, площадките и пейките. Абсолютно се забранява и пиенето на алкохол в парковете.

Днес ще променим заповедта и инвитро процедурите ще бъдат разрешени, защото действително има много жени и семейства. Сутринта докторите ми разказаха темата от А до Я, коментира още Борисов. „С Мутафчийски се съгласихме, че колкото и да има риск, другият риск е още по-голям. В това отношение ще променим заповедта още днес“, добави министър-председателят.

Темата продължава и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика