Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борис Бонев каза коя е червената линия да напусне коалицията на ПП-ДБ

03 декември 2023, 08:57 часа • 8817 прочитания

И да не бъда избран за председател на Столичния общински съвет не е краят на света, нито ще ме разколебае от целите - да освободим София от порочния модел на управление, да се извадят всички кирливи ризи и да има малко справедливост. Това заяви общинският съветни от коалиция ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев пред БНТ. 

Още: Георги Георгиев смята, че Васил Терзиев е "заложник" на оттеглилия се Борис Бонев

Червената линия за "Спаси София" ще е, ако ПП-ДБ и ГЕРБ направят сглобка в София. Тогава гражданската организация на Борис Бонев няма да има място в управлението на София. 

Още: "Спаси София" може да напусне коалицията с ПП-ДБ: Вяаня Григорова за ситуацията в СОС

По думите му никой на никого не му е длъжен в политиката. Ако бяхме изкарали достатъчно гласове, за да имаме мнозинство, казусът за СОС щеше да бъде разплетен. ГЕРБ не искат да ме видят като председател на Общинския съвет, посочи Бонев. 

Според него ГЕРБ е най-безобразно държащата се група в Общинския съвет, като само лаят, не издигат председател на СОС, а обвиняват само кмета на София Васил Терзиев. 

Бонев посочи, че ПП-ДБ-Спаси София заварили разградена община и влезли с 300, за да спасят колкото се може повече проекти. 

Бонев добави, че когато има ново управление, чиято цел е не да спестят нещо на фирмите - било то на почистващите или на аварийните фирми. Ще бъде и по-добре, взели сме си поуки и няма да си заравяме главите в пясъка. Ще има много промяна при следващия снеговалеж, увери той. 

По друга спорна тема - Бонев отрече, че Столична община иска да управлява пустеещите апартаменти в София. 

Още: Борис Бонев: Рухнаха митовете кой дърпа ръчната спирачка на Общинския съвет

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес