Борисов: Не сме предложили коалиция, а единомислие по политики

1447
Борисов: Не сме предложили коалиция, а единомислие по политики
Снимка: "Фейсбук" Бойко Борисов

"Ние не сме предложили коалиция, защото тя е невъзможна. По политики можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата", каза още Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

Лидерът на ГЕРБ призова всички политически партии да се смирят. Той обърна внимание, че войната е все по-жестока и все по-страшна. "Ние се нуждаем не само от правителство, а и от парламент. Затова предложихме неутрални хора. Ясно е, че ние не се харесваме, иначе ще сме в една партия", обясни Борисов. 

"Хайде малко да се кротнем всички и да кажем какво можем да направим", добави още той. По думите му грешката на всички е, че отново започват да говорят предизборно. Милиарди похарчихме само за избори. Ако се произведат нови избори - какво ще стане? Пак същото ще се получи, но народът ще бъде много зле. Ето поставете си на тази контактна група условията и през нея да преговаряме. Аз в ГЕРБ не мога да намеря хора, които да преговарят", коментира той.

Борисов говори и по темата за министър-председател. "В момента имат готовност над 200 човека за премиер. След Кирил Петков всеки може да бъде", заяви още лидерът на ГЕРБ.

ОЩЕ: Биков: Няма по-голям риск от това Кирил Петков да е премиер

Според него, ако правителство не стане с първия мандат - с втория и с третия също няма да стане. Лидерът на ГЕРБ попита дали ще им стане по-хубаво на "Продължаваме промяната", ако те се мъчат да съставят кабинет с втория мандат. Борисов смята, че все пак има шанс за правителство. "Това, което ви предлагам аз - е всякакъв вид отстъпка", смята лидерът на ГЕРБ. 

Той заяви, че се отнася с голямо уважение към "Възраждане". По думите му много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора. "Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим. Те са за излизане от НАТО и изразена от ЕС или референдум, да не се влиза в Еврозоната, да не се подпомага Украйна и да се преговаря за руски газ", коментира Борисов. Той зави, че първите седем точки са по тези теми и по тях ГЕРБ има съвпадение с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ДПС. "Математически без "Възраждане" не можем да направим правителство, както и те не могат без нас", каза още той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че от партията му ще искат да се види софтуера на машините, тъй като 70 хил. души са отишли да гласуват и са гласували с "Не подкрепям никого". Борисов каза, че това не е обвинение. , "Нека да отворят да видим дали е така.70 хил. души са отишли да кажат "Не". Зарязали си почивката само да натиснат това копче. Да ни опровергаят, като разрешат да погледнем софтуера", посочи още Борисов. Той отговори и дали ще подадат сигнал в прокуратурата: "Прокуратурата не ни е инструмент на политическите партии да ни сдобрява, тя си има работа". 

Всички новини за преговорите за правителство - четете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Румен Радев: 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика