Борисов: Няма вече задкулисие, но ПП-ДБ си шушукат с БСП (ВИДЕО)

1675

Действително вече няма задкулисие. Вчера цял ден бяха само че в друг кабинет, не в моя. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента.

"Няма църкви, няма манастири. Вече всичко е прозрачно, ясно и точно", заяви Борисов.  Той се пошегува, че вече с Кирил Петков си общуват чрез пиара на "Продължаваме промяната" Найо Тицин. 

"Много се учудих, че г-жа Нинова искаше да ме изслушва и ги гледах как си шушукат, Найо. Много сте близки с БСП вече, прави впечатление. Ние с "Възраждане" няма да направим никога коалиция, нито съвместно управление, както вие във Варна", добави Борисов. ОЩЕ: Николай Денков убеден: Правителството няма да се счупи (ВИДЕО)

Чий е вътрешният министър?

Борисов бе попитан и за обвиненията, че вътрешният министър е на ГЕРБ.  Той подчерта, че Калин Стоянов е министър на България.

"Не съм преговарял с него за министър. Преговаря г-н Петков. това, че ние го подкрепихме много за Шенген и в това, което прави за границата и той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е искал г-н Петков, те викат той е на ГЕРБ", заяви още Борисов. 

"Всички ресурсни министерства са ваши и последните три години са били ваши, а корупция има там, където са били ресурсите", заяви Борисов. Той заяви, че за да вървят нещата, са се съгласявали с тях, но заговори и за приятелски огън в "Продължаваме промяната". ОЩЕ: Депутат от сглобката няма да подкрепи ротация с мандат на ГЕРБ

Незаконното строителство

Лидерът на ГЕРБ коментира новината от вчера, че правителството изтегля узаконяването на незаконното строителство. ОЩЕ: Управляващите засега се отказаха да узаконяват незаконните магистрали

"Вчера разбирам, че видите ли ще обвързват КПКОНПИ с незаконни строежи. Вие разбрахте, че ви казахме, че ние от ГЕРБ няма да подкрепим никога такова решение в парламента и абсолютно правилно го изтеглихте от Министерски съвет, защото ако беше влязло тук, ние ще го блокираме. вие не само, че го изтегляте, бламирате си министъра, а излизате на трибунка да се похвалите. Все едно на нас ни дреме на шапката. Факт е, че българите за тези три години нямат едно нещо построено", заяви Борисов. 

Денков се оплел за Северна Македония

В контекста на вчерашното посещение на британкия външен министър Дейвид Камерън, Борисов разкритикува Денков, че се е "оплел като пиленце в калчища по темата за Северна Македония". Той обърна внимание, че всеки, който е подготвен по темата, може да отговори. ОЩЕ: Похвала за икономическия растеж и отказа от руски газ: Денков и Габриел се срещнаха с Дейвид Камерън (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика