Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов с няколко прогнози кога Европа ще излезе от Covid-кризата

11 декември 2020, 13:57 часа • 1642 прочитания

Излизане от кризата с Covid-19 може да се очаква между август и октомври следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов след края на заседанието на европейските лидери. За октомври, когато за първи път щяла да се раздвижи икономиката, говорели големите експерти.

„Не може и да става дума за отваряне на Европа до края на март, дори се очаква трета вълна“, подчерта министър-председателят.

Той добави, че след завръщането си у нас отново ще обсъди ситуацията със здравния министър, но предупреди, че „за тази седмица и пет дена резултатите са добри“.

„Но по нищо не показват, че трябва да бъдем много оптимистични във това, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Както ви казах, Коледа, Нова година, за Европейския съюз трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масово събиране на хора“.

Премиерът увери, че е създадена необходимата логистика за първите ваксини:

„Ние сме подготвили вече във всички големи градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, фризерите за съхраняване на ваксината. Казват ни, че на 28-и, 29-и (декември) или когато дойдат, едновременно във всички държави, ние ще имаме тази логистика веднага, включително, ако дойде преди Нова година и на 31-ви да създадем организация за първите линии“.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес