БСП и ДПС си намериха повод да избягат от изслушването на Лазаров за Лясковец

19892
БСП и ДПС си намериха повод да избягат от изслушването на Лазаров за Лясковец
Снимка: БГНЕС

Депутатите на БСП и ДПС, които са членове на Комисията по вътрешните въпроси на Народното събрание, напуснаха днешното ѝ заседание. На него се изслушва главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заради случая „Лясковец”, като заседанието е закрито за медии.

Бяството стана факт след като председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов запита вътрешния министър Веселин Вучков дали има информация, че главният секретар на МВР е отказал да дава информация на дисциплинарния орган в МВР и дали има дисциплинарно производство срещу него. Вучков заяви, че производство срещу Лазаров няма, но е вярно, че е отказал да дава информация по случая "Лясковец".

Съдът разкри Лазаров за Лясковец и върна на работа уволнен полицай

Напълно очаквано – след като куп политици и експерти дадоха крайно негативна оценка на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров ...

Пред журналисти депутатът от ПГ на „БСП лява България” Атанас Мерджанов заяви, че още от самото начало на заседанието на комисията, председателят й ген. Атанас Атанасов, е демонстрирал абсурден подход. „Недопустимо е да се провежда изслушване по смисъла на правилника за дейността и работата на Народното събрание. На нашето настойчиво искане, при изслушването на длъжностните лица да бъде и министърът на вътрешните работи, той отказа”, коментира той пред Агенция "Фокус".

Мерджанов подчерта, че това се прави с политически подбуди да бъде допълнително уязвен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. „Това е недопустимо за нас. Това още веднъж показва, че в работата на комисията председателят налага двоен стандарт.
Стана ясно, че част от колегите, които са искали подобно изслушване, са се запознали с информацията. Ние тепърва научаваме за това. Поради тази причина напуснахме с колегите от ДПС заседанието в знак на несъгласие”, подчерта Атанас Мерджанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика