БСП иска преправянето на изборни протоколи да се наказва с 8 години затвор

6676
БСП иска преправянето на изборни протоколи да се наказва с 8 години затвор
Снимка: БГНЕС

Искаме да се направи допълнение към чл. 308 ал. 2 от НК, свързано с подправяне на официални документи и да се запише, че подправянето на изборни протоколи е тежко престъпление, което се наказва с до 8 г. лишаване от свобода. Това заяви депутатът Чавдар Георгиев от името на ПГ на БСП лява България, която вече е внесла тази законодателна поправка като първа от своите инициативи за препятстване на изборните фалшификации, предаде БГНЕС.

Причина за искането на БСП са нарушенията на последните местни избори, при които са констатирани 90% грешки и поправки в протоколите на избирателните комисии. Според левите депутати очевидно задължителните изисквания, разписани в Изборния кодекс не са достатъчни, за да спрат тези нарушения и затова предлагат промяна в НК. „Лъжите на прехода рано или късно трябва да спрат - ще се борим с тази изкривена демокрация”, подчерта Чавдар Георгиев.

Манолова обвини за всичко в "Арена Армеец" бившия шеф на ОИК София

19 души в ОИК е текст, който е гласуван от всички политически партии. Това съществуваше и в предния Изборен кодекс. И в него, и в сегаш...

В отговор на журналистически въпрос той повтори позицията на партията си, която е срещу електронното гласуване, тъй като не може да се осъществи контрол над тази методика на вота извън страната, поради отдалечеността на гласоподавателите на хиляди километри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com