БСП изключило хората от АБВ без кворум

40666
БСП изключило хората от АБВ без кворум
Снимка: БГНЕС

Решението за изключването от БСП на хората от АБВ е било взето на „Позитано" без кворум, заяви бившият вътрешен министър Румен Петков. 

„Да си копаеш землянка за сметка на собствената си партия - това е доста грозен акт. Ти имаш 181-членен Национален партиен съвет. От него само 85 човека подкрепят безумното ти предложение и на теб не ти минава през главата, че теб са те бламирали", заяви Петков в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. 

Кадиев въстана срещу Станишев за изключването на различно мислещите

Георги Кадиев за пореден път въстана срещу решение на ръководството на БСП. Депутатът от Коалиция за България остро разкритикува изключ...

„Това изключване става 24 часа след срещата на АБВ с Мартин Шулц и Ханес Свобода. Недопустимо е БСП да бъде дадена под аренда на Делян Пеевски. И това трябва да бъде разбрано от хората - „Позитано" не е БСП. Премиерът Орешарски да не допусне неговата администрация да бъде превърната в инструмент срещу АБВ", добави той. И бе категоричен, че вместо да се говори за политика, БСП и председателят й Сергей Станишев се занимават с АБВ. 

„И понеже трябва да доубием партията и по места, е вече този тип разпри да се прехвърлят и в общинските и районните партийни съвети - нещо, което няма да даде качество на партията", заключи той. 

Той смята, че е в ход компроматна кампания срещу АБВ, тъй като от два ай пи адреси в Министерски съвет са пробивали поща на техни симпатизанти. Бившият вътрешен министър обяви, че няма нищо вярно в слуха, че генерал Михов е напуснал АБВ. 

Петков прогнозира, че БСП ще загуби идващите европейски избори, защото прекомерно се занимава с АБВ, вместо да се ангажира с важните вътрешнополитически и външнополитически проблеми. Той отново изрази убедеността си, че на изборите новата лява формация ще спечели поне 2 депутатски мандата на предстоящите избори.

Румен Петков: И за Европа не е изгодно да има високо напрежение с Русия

С диверсификацията много се спекулира – от една страна е въпрос на възможности. Нека видим статистиката за Германия и Франция нап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика